„Tramtatulis 2015“ laureatais tapo unikalus telšiškių duetas

Lietuvos liaudies kūrybos centras jau šeštą kartą organizuoja Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkursą „Tramtatulis 2015“. Neseniai Kaune, respublikiniame ture, varžėsi ir mūsų rajono atstovai.

Danutė Jackutė

„Tramtatulis“ organizuojamas siekiant skatinti vaikus ir moksleivius domėtis savo krašto, etnografinio regiono tradicine kultūra, suvokti jos vertę, ugdyti pavienius jaunuosius lietuvių liaudies dainų, žodinės kūrybos, instrumentinės muzikos atlikėjus. Šiemet, minint Etnografinių regionų metus, jaunieji liaudies kūrybos atlikėjai dainuodami ir muzikuodami stengėsi praturtinti savo kūrybą naujomis spalvomis, o pasakoriai ieškojo istorijų turtingame žodiniame senolių palikime.
Respublikiniame ture dalyvavę telšiškiai — šešiamečiai pasakotojai Ugnė Rubavičiūtė ir Matas Nevardauskas iš lopšelio-darželio „Mastis“ (mok. Jūratė Rubavičienė), Telšių kultūros centro vaikų folkloro ansamblio „Čiučiuruks“ (vad. Rita Macijauskienė) dainininkai Jokūbas Beržinis (8 m.) ir Aušrinė Beržytė (9 m.), cimbolininkė Emilija Gailiutė (14 m.), dainininkės sesutės Augustė (6 m.) ir Regina Klingerytės (15 m.) nusipelnė gražiausių pagyrimų.
Iš Kauno su apdovanojimais sugrįžo bei Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis 2015“ laureatais tapo A.Beržytės ir J.Beržinio duetas, o diplomantėmis — sesės Augustė ir Regina Klingerytės. Jau antrą kartą laureatais tapusių Aušrinės ir Jokūbo duetas pripažintas unikaliausiu konkurso reiškiniu, kai tokio amžiaus dainininkai puikiai a cappella atliko savo krašto dainas.

Nuotraukoje: Aušrinė Beržytė ir Jokūbas Beržinis.