Tarybos nario iniciatyva Germanto pakrantėje eina šuniui ant uodegos

Po gyvos dainos festivalio „Aš toks vienas“ Germanto ežero pakrantė virto ne kuo kitu, o „tešlyno karalyste“. Renginiui pasiruošti naudota sunkiasvorė technika įklimpo, o jai ištraukti prireikė traktoriaus. Festivalio žiūrovai namo grįžo su geru puskilogramiu purvo, prikibusio prie batų.

Donata Kazlauskienė

„Graudu buvo žiūrėti, kaip niokojama Germanto pakrantė. Lankiausi iš vakaro, kur turėjo vykti šventė. Baisu! Sunkvežimis su garso aparatūra užstrigo, jį bandė ištraukti traktorius. Nepavyko. Tada atvažiavo autobusiukas, jį traktorius atvilko iki sunkvežimio. Ir taip važinėta pirmyn atgal, kol galiausiai pasiruošta festivaliui“,— sakė vienas telšiškis.
Žurnalistai po festivalio kreipėsi į Telšių miesto seniūną Kazį Lečkauską, klausdami, kas už tai atsakys. Nejaugi taip ir liks išmaurota pakrantė? Gautas atsakymas pradžiugino.
„Ši vasara buvo ypatingai lietinga, dėl drėgmės užklimpo ir vėžes paliko ne tik festivalio „Aš toks vienas“ dalyviai, prekybininkai ir žiūrovai, bet ir UAB „Telšių keliai“ automobilis, atvažiavęs išvežti komunalinių atliekų (dar iki festivalio), pakrante taip pat naudojosi Lietuvos karšto oro balionų čempionato dalyviai. Susidariusios aplinkybės priskiriamos nenugalimai jėgai (force majeure), tad kaltininkai nebus ieškomi. Pakrantę š.m.rugpjūčio 5 d. be jokio atlygio sutvarkė Telšių rajono savivaldybės tarybos narys ūkininkas Vytautas Rakickas. Rugpjūčio 6 d. anksti rytą jis pasėjo ir žolę. Už tai jam tariame nuoširdų AČIŪ ir džiaugiamės pilietiškais bei supratingais Telšių rajono gyventojais“,— sakė K.Lečkauskas.
Pašnekovas vėliau telefonu atviravo, kad šioje vietoje festivalis rengiamas paskutinį kartą. Anot jo, ir šiemet siūlyta pakeisti aplinką, tačiau organizatoriai atsisakė. Esą tradicija. Seniūnas tvirtino, kad į Germanto ežero pakrantę nėra tikslo investuoti didesnių lėšų, mat Telšių miškų urėdija yra parengusi projektą ir netrukus visa Germanto pakrantė bus atnaujinta. Apie retai pjaunamą žolę K.Lečkauskas turėjo pasiteisinimą — esą nespėjama visur apeiti, sužiūrėti, galų gale ir suspėti.
Žurnalistai pirmadienį (rugpjūčio 10 d.) apsilankė Germanto pakrantėje. Įtarimą sukėlė akivaizdžiai nebaigti darbai: provėžų nebėra, žemė išakėta, žolė pasėta, bet nesulyginta, kaip turi būti. Kreiptasi į Telšių rajono savivaldybės tarybos narį V.Rakicką. „Traktoriumi dirbau pats, per šventę teko budėti iki 6 valandos ryto, kol buvo baigti darbai, ištampyti sunkvežimiai, Lietuvos televizijos transportas, prekybininkai. Po kelių dienų sutvarkiau suniokotą pakrantę  ir gausiai užsėjau žole. Ji dar šiemet sudygs ir turi būti nušienauta, kad kitąmet gražiai augtų“,— pasakojo politikas. Anot jo, seniūnas žadėjo pasirūpinti volu, kad žolė būtų įspausta į žemę. Deja, to dar šios savaitės pradžioje nebuvo padaryta. Susirūpinęs Tarybos narys pažadėjo tuo pasidomėti.