Pareigūnai sužlugdė nelegalų telšiškio verslą — narkotikų eksportą į Vokietiją

Gegužės 4 d. apie 18.45 val. Telšiuose, Lygumų gatvėje, prie daugiabučio namo sulaikytas vyras (gimęs 1981 m.), įtariamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Konservuose — narkotikai
Kaip praneša Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pas asmenį rankinėje ir išsiųsti į Vokietiją paruoštame sportiniame krepšyje Kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus (KP ONTS) pareigūnai rado galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų bei kontrabandinių cigarečių, užmaskuotų maisto produktų įpakavimuose.
Vykdant asmens kratą, rankinėje pareigūnai aptiko maišelį su baltos spalvos milteliais, galimai narkotine ar psichotropine medžiaga. Telšiuose gyvenančiam vyrui priklausė ir įvykio vietoje rastas sportinis krepšys, perduotas kurjeriui, vežančiam siuntas į užsienį.
Patikrinus krepšio viduje buvusių įvairių maisto produktų (ryžių, saulėgrąžų ir kt.) įpakavimus bei daržovių konservų stiklinėse tarose turinį, jų viduje aptikti užmaskuoti neteisėtai į Vokietiją paruošti išgabenti narkotikai ir baltarusiško pavyzdžio banderolėmis žymėtos cigaretės „NZ“.
Tęsiant tyrimą, krata atlikta ir asmens gyvenamojoje vietoje, kur KP ONTS pareigūnai rado ne tik narkotinių medžiagų, bet ir jiems vartoti, smulkinti bei dozuoti skirtų priemonių.

Gresia ilgi nelaisvės metai
Praeityje su teisėsauga reikalų turėjusio vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 str. „Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“.
Už neteisėtą veiką telšiškiui gresia laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.
Įtariamasis sulaikytas, teisme bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės — suėmimo — paskyrimo. („KŽ“ inf.)