Sutuoktinį nužudžiusios moters byla — teisme

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriuje baigus nagrinėti ikiteisminį tyrimą dėl bejėgiškos būklės sutuoktinio nužudymo, kaltinamoji stos prieš teismą.
 
56 metų telšiškė kaltinama šių metų sausio 31 d. savo namuose, sodų  bendrijoje „Dobilas“, Telšiuose, nužudžiusi neįgalų vienmetį vyrą.
Kaip praneša Telšių policija, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad tarp sutuoktinių įvykus konfliktui, anksčiau neteista moteris tyčia tris kartus dūrė peiliu į krūtinę bejėgiškos būklės sutuoktiniui, kuris tapo neįgalus po persirgto hemoraginio insulto.
Teismo medicinos tarnybos specialisto išvadoje nurodoma, kad po dūrių peiliu padaryti krūtinės ląstos, arterijos ir venos sužalojimai sukėlė  ūmų nukraujavimą bei sunkų trauminį hemoraginį šoką, dėl ko nukentėjusysis mirė.
Iš karto po įvykio moteris savo kaltę pripažino tik iš dalies, tačiau ikiteisminio tyrimo vykdymo eigoje kaltės nebeneigė ir gailėjosi dėl savo veiksmų.
Pagal Baudžiamąjį kodeksą kaltinamoji gali būti įkalinta ilgam — laisvės atėmimo bausmė gali siekti nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos. („KŽ“ inf.)