Galų gale paskyrė Savivaldybės administracijos direktorių

To Savivaldybės istorijoje dar nėra buvę. Prieš slaptą balsavimą Imantas Motiejūnas pareiškė atsisakantis siūlomo mėnesinės algos 40 procento priedo. Ankstesni Savivaldybės administracijos vadovai tuos priedus gaudavo vos paskirti.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje galiausiai paskirtas Savivaldybės administracijos direktorius. Juo tapo „valstiečių“ pasiūlytas Tryškių seniūnas Imantas Motiejūnas. Tačiau susidariusiai naujai valdančiajai daugumai nepavyko iš mero pavaduotojo pareigų atleisti Manto Servos.

Alvydas Ivoncius

Užsitęsė politinės peštynės
Nuo praėjusių metų pavasario Taryba buvo suskilusi į dvi priešiškas stovyklas: vienoje pusėje — darbiečiai, tvarkiečiai, liberalė Jolanta Rupeikienė, buvęs socialdemokratas Adomas Domarkas, kitoje — socialdemokratai, konservatoriai, „valstiečiai“, nepartinis Algirdas Bacevičius. Merui pateikus siūlymą atleisti iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų socialdemokratą Saulių Urboną, jo stovykla inicijavo darbiečių Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų Kęstučio Anglicko ir Rimanto Žebrausko atleidimą iš pareigų. Panašu, neįvertino savo jėgų ir pareigų neteko ne darbiečiai, o socialdemokratai Savivaldybės administracijos direktorius S.Urbonas ir mero pavaduotojas Kęstutis Gusarovas.
Savivaldybės administracijos direktorių, atstatydinus S.Urboną, bandyta paskirti nuo praėjusių metų vasaros pabaigos. Į šias pareigas siūlytas S.Urbono pavaduotoju dirbęs Kęstutis Anglickas — Darbo partijos narys. Priešininkai visaip trukdė jį paskirti. Galiausiai ginčą baigė Specialiųjų tyrimų tarnyba areštais ir ikiteisminiais tyrimais.
Socialdemokratai, „valstiečiai“, konservatoriai ir A.Bacevičius, sudarę koaliciją, turėjo vos vieno mandato persvarą. Jie siūlė merui Savivaldybės administracijos direktoriumi skirti socialdemokratą Tomą Katkų, bet Petras Kuizinas kartu su savo stovykla užsispyrė ir T.Katkaus kandidatūra Tarybai nebuvo net pateikta.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 10 (10122)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.