Pirmąkart Žemaitijos sostinėje — Telšiai Open 2019

Renginio organizatorius gimtajame mieste Kasparas Lienys (kairėje).

Paskutinį liepos savaitgalį Telšių Germanto progimnazijos salėje įvyko kubų ir kitų dėlionių dėliojimo tarptautinės varžybos, kuriose varžėsi 40 dalyvių iš 5 šalių (1 iš Danijos, 1 iš Rusijos, 1 iš Lenkijos, 13 iš Latvijos ir 24 iš Lietuvos).

Varžybų tikslas — siekti asmeninių, šalies, žemyno ir pasaulio rekordų, kurie kruopščiai registruojami WCA duomenų bazėse ir pripažįstami kaip vieninteliai oficialūs pasaulio ar šalies rekordai.
Telšiai Open 2019 varžybos — toks oficialus jų pavadinimas WCA duomenų bazėje — yra pirmos Telšiuose, bet ne Lietuvoje. Dar šiais metais vasario 2-3 dienomis įvyko Kaunas Open 2019. Tokie renginiai Lietuvoje vyksta nuo 2013 metų, pasaulyje — nuo 1982-ųjų, o reguliariai — nuo 2003-iųjų.
Varžybas organizavo telšiškis Kasparas Lienys drauge su Jānis Zirnis, kuris padėjo užtikrinti tarptautinių taisyklių laikymąsi.
„Prisidėjau prie Kaunas Open 2019 organizavimo, todėl pagalvojęs nusprendžiau, jog sugebėčiau suorganizuoti panašų renginį ir savo gimtajame mieste. Su mamos, dirbančios Germanto progimnazijoje, pagalba vietą suradau nesunkiai“,— pasakojo K.Lienys.
Buvo galima varžytis 15-oje rungčių — nuo standartinių Rubiko iki formą keičiančių kubų ir dvylikasienių figūrų. Rungtasi ir dėliojant kubą užrištomis akimis. Visose rungtyse išaiškinti nugalėtojai — daugiausia medalių pelnė lietuviai Mantas Urbanavičius, Vilius Ribinskas ir latvis Mikus Lembergs. Visi trys geriausiai rungtyje pasirodę dalyviai apdovanoti aukso, sidabro ir bronzos medaliais, o iš viso išdalinti 45 medaliai.
Kokie ateities planai? Organizatoriai sieks, kad varžybos taptų kasmetinėmis. „Žinoma, atsižvelgsime į užregistruotus organizavimo ir vykdymo trūkumus, kurių nestokojome — atsilikome nuo suplanuoto grafiko ir nemažai panaudotų įrankių buvo improvizuoti“,— sakė originalaus renginio Telšiuose organizatoriai. („KŽ“ inf.)