Kas yra kompiuteriniai žaidimai šiandien?

Kompiuterinių žaidimų era prasidėjo jau prieš pusę amžiaus. Pirmieji vaizdo žaidimai buvo labai primityvūs — tiesiog du brūkšneliai ekrane, kurie turėjo atmušinėti tarp jų šokinėjantį kamuoliuką. Taip sekė vis įdomesni ir tobulesni žaidimai. Šiandien kompiuteriniai žaidimai nebėra vien tik pramoga. Tai yra kultūra ir netgi profesija — siūlomi įvairiausi žaidimai ir žaidimų kompiuteriai internetu, o išsirinkti gali kiekvienas. Taigi šiek tiek apie šiuolaikinį kompiuterinių žaidimų pasaulį.

Kompiuterinių žaidimų mėgėjai
Pati populiariausia kompiuterinių žaidimų kultūra yra mėgėjiškas kompiuterinių žaidimų mėgavimasis. Tokiais atvejais žaidėjai naudoja tiesiog nuosavus kompiuterius, kurie dažnai nėra patys tinkamiausi naujausiems žaidimams, tačiau to visiškai pakanka kai kuriems populiariausiems žaidimams, naudojant mažesnius grafikos nustatymus. Vis dėlto, kai kurie žaidėjai į tai žiūri rimčiau — susitaupo ne vieną tūkstantį eurų ir tada domisi, kokie geriausi žaidimų kompiuteriai internetu siūlomi šiandien. Nors vieniems tai atrodo absurdiška, kitiems tai yra hobi!

Profesionalūs žaidėjai
Kompiuterinių žaidimų sportas populiarius jau apie porą dešimtmečių. Tam organizuojami įvairūs turnyrai, kurių metu tokių žaidimų, kaip League Of Legends arba Counter Strike, profesionalūs žaidėjai susirenka iš viso pasaulio ir tarpusavyje, dažniausiai komandomis, kovoja virtualioje erdvėje. Laimėtojai apdovanojami puikiais prizais, todėl labai daug žaidėjų svajoja tapti profesionaliais ir iš to pragyventi. Vis dėlto, tokios svajonės nebe tokios populiarios dėl pasikeitusių tendencijų.

„Strymeriai“
Angl. „Streamers“ yra žaidėjai, kurie internete gyvai transliuoja savo žaidimus. Dažniausiai tokie žaidėjai su niekuo nesirungia ir tiesiog filmuoja savo leidžiamą laiką žaidžiant ir komentuoja žaidimo procesą, juokauja. Įdomiausia dalis ta, kad taip žaidėjai šiuo metu sugeba užsidirbti labai „gerus pinigus“, kadangi pinigai mokami už reklamą, o žiūrovai taip pat negaili paramos. Taigi šiuo metu tokia veikla yra gerokai populiaresnė nei profesionalių žaidėjų turnyrai ir, žinoma, labiau trokštama eilinių žaidėjų.

Žaidimų kompiuteriai internetu
Prisijunkite prie kompiuterinių žaidimų pasaulio ir jūs! Žaidimai ir žaidimų kompiuteriai internetu siūlomi internetinėje parduotuvėje www.senukai.lt. Kviečiame apsilankyti, sužinoti apie žaidimų kompiuterius daugiau ir išsirinkti tinkamiausią sau!