UAB „Robmona“ paskirta didžiulė bauda

Neseniai sužinojome, kad mūsų rajone įsikūrusiai UAB „Robmona“ pernai paskirta didžiulė suma dėl sutartinių įsipareigojimų nevykdymo. Bendrovė vienašališkai nutraukė kuro tiekimą akcinei bendrovei „Šiaulių energija“. Dėl to „Šiaulių energija“ kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą, kuris priteisė iš „Robmonos“ 383 tūkst. 96 eurų baudą, 6 procentų dydžio metines palūkanas už priteistą sumą nuo bylos iškėlimo teisme dienos iki teismo sprendimo visiško įvykdymo bei 10 tūkst. 718 bylinėjimosi išlaidų.

Alvydas Ivoncius

Atsisakė tiekti kurą
AB „Šiaulių energija“ į teismą kreipėsi po to, kai 2017 metų spalio 31 dienos raštu „Robmona“ pranešė apie atsiradusias kliūtis vykdyti medienos kuro tiekimo sutartį dėl neva „nenugalimos jėgos“ — nuo bendrovės veiklos nepriklausančių aplinkybių. Tačiau „Robmona“ „Šiaulių energiją“ dėl sutarties nutraukimo informavo 2018 metų sausio 9 d. raštu.
„Robmona“ savo sprendimą grindė tuo, kad 2017 metais dėl nepalankių oro sąlygų, užmirkus medynams, pažliugus keliams miškų savininkai stabdė medienos tiekimą bendrovei pagal pasirašytas sutartis. Bendrovė pateikė „Šiaulių energijai“ Šiaulių prekybos pramonės ir amatų rūmų 2017 metų gruodžio 27 dienos išduotą pažymą, liudijančią nenugalimos jėgos aplinkybių egzistavimą, 2018 metų sausio 22 dienos rašte pateikė papildomus penkių valstybės valdomų institucijų raštus, kuriais grindė savo poziciją dėl nenugalimos jėgos aplinkybių egzistavimo.
AB „Šiaulių energija“ nusprendė, kad „Robmona“, nepaisant jos pateiktų „nenugalimos jėgos“ sukeltų kliūčių, vis dėlto turėjo vykdyti sutartinius įsipareigojimus ir kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 22 (10234)