To dar nebuvo: žmogus pareiškė nuomonę, o Tryškių seniūnas kreipėsi į policiją

Tryškių seniūnijos „Facebook“ paskyros nuotraukoje seniūnas Antanas Jokubauskas ir Telšių rajono „valstiečių“ lyderė, Savivaldybės tarybos narė Vilma Rumšienė. Apie šią ponią tryškiečiui Donatui Dabulskiui pareiškus elektroniniu laišku nuomonę, A.Jokubauskas kreipėsi į policiją.

Stebėdami pastarųjų mėnesių įvykius, galime manyti, kad politinė ir moralinė degradacija Telšių rajono savivaldybėje ne tik tęsiasi, bet ir gilėja. Du Tarybos nariai buvo apskųsti Etikos komisijai už tai, kad atliko savo pareigas; I.Motiejūnas dėl rusiškos dainelės išgarsėjo visoje Lietuvoje; meras „traukia už ausų“ įstatymus pažeidinėjantį Savivaldybės administracijos direktorių; Tarybos valdančioji koalicija dėl tokių dalykų akla ir kurčia. Ir štai šiame straipsnyje rašoma, kad valdininkas nusprendė kreiptis į policiją todėl, jog Lietuvos Respublikos pilietis išdrįso pareikšti savo nuomonę. Kiek dar bus smunkama gilyn?

Alvydas Ivoncius

Patetiškas valdininko pranešimas
Gegužės 29 dieną Tryškių seniūnas seniūnijos „Facebook“ paskyroje paskelbė: „Esu kuo giliausiai įsitikinęs, kad doro žmogaus pareiga stabdyti tai, kas sunkiausia Lietuvoje — patyčias. Ginti garbę ir orumą. Ne savo — kitų žmonių, institucijos, valstybės. Į policiją (ginančią, saugančią, padedančią) kreiptasi norint pasiekti teisę būti saugiam, neužpultam iš pasalų. Grasinimai (žmogui ir institucijai), šmeižtas, įžeidimai, melas nėra NUOMONĖ. Tai — FAKTAS. Jei kam svarbu pamatyti kreipimosi raštą, gali ateiti į seniūniją ir su juo susipažinti. O gautą policijos atsakymą paviešinsime. Pagarbiai, seniūnas“.
Savo „Facebook“ paskyroje tryškietis Donatas Dabulskis parašė: „Mieli Tryškių gyventojai, jeigu aš toks pavojingas, kaip mano mūsų seniūnas. Mane apskundė policijai dėl vakarinio autobuso klausimo, dėl Rumšienės, kad visus žemiausiai kastai priklausančius žmonės išvadino tinginiais, kad nebedalyvautų seniūnijos neviešuose susitikimuose. Telšių valdžia daro bardaką, tai jokių komentarų negalima rašyti apie tai. Tai kas aš skaitausi, jei patyriau sunkią traumą, tai jau nurašytas. Negaliu reikšti nuomonės, nes gali policija tapti dažnu svečiu. Tai pasakykite, kas yra demokratija? Jeigu jokiai viršūnėlei nepriklausai, tai jau durnas? Pasirodo, taip atrodo gerovės valstybė. Tik prašiau, geriau viską sakyti pirma man. Taupykime policijos laiką (Kalba netaisyta. Redakcija)“.
Kas sieja Tryškių seniūno ir Donato Dabulskio pranešimus? Pasirodo, seniūnas Antanas Jokubauskas savo pranešime pasigyrė, kad kreipėsi į policiją, nors ir neįvardindamas asmens, dėl Donato Dabulskio. Šį policininkai apklausė ir, kaip sakoma, numojo ranka. Kokią ir kam grėsmę kėlė tryškietis?
Bet gerai įsiskaitykim, ką patetišku tonu, su baisios grėsmės nuojauta rašė Telšių rajono savivaldybės administracijos valdininkas, seniūnu tapęs ne taip jau ir seniai: „Norint pasiekti teisę būti saugiam, neužpultam iš pasalų. Grasinimai (žmogui ir institucijai), šmeižtas, įžeidimai, melas nėra NUOMONĖ. Tai — FAKTAS“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 51 (10263)

 

3 Komentarai

  1. Tie tarybinės nomenklatūros atsovai nesupranta kas yra žodžio laisvė ir demokratija. Žmogelis išreiškė savo nuomonę, tai juos užklupo iš pasalų,apšmeižė, apmelavo. Visuomenė yra tapusi įkaitais biurokratinės nomenklatūros..

  2. ponas, Antanai, tai labai žema, niekinga ir apgailėtina! Mano manymu pats esi dviveidis ir nevertas jokio pasitikėjimo, labai gaila…

Komentarai nepriimami.