Aukštaitė medikė gydys žemaičius

Chirurgijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytojos Ilona Radzienė, Aušra Jarmontovičienė, bendrosios praktikos slaugytoja Daiva Austienė, gydytoja Dovilė Korolkova ir vyr. slaugytoja Birutė Kiburienė.

Nuo liepos pirmosios Regioninės Telšių ligoninės Chirurgijos skyriuje pradėjo darbuotis jauna gydytoja chirurgė Dovilė Korolkova. Telšiai jai — ne naujiena, nes jau nuo praėjusių metų birželio ji iš Kelmės ligoninės, kur dirbo Chirurgijos skyriaus vedėja, atvykdavo talkinti kaimyninio rajono chirurgams.

Algirdas Dačkevičius

Gydytojos gimtasis kraštas — Panevėžio rajonas. Nuo mažumės ją traukė gamta su savo slėpiniais, kuriuos norėjosi kuo greičiau perprasti. Mokykloje žingeidžią ir gerai besimokančią moksleivę labiausiai domino žmogaus anatomija ir fiziologija, nors tuomet apie medicinos studijas nesvajojo.
Pašnekovė prisipažino, jog ją nuo jaunumės labiau domino vadinamosios vyriškos profesijos, todėl kildavo minčių stoti į Karo akademiją, o kartais mamai pajuokaudavo, jog visai smagu būtų pilotuoti lėktuvą. Kodėl pasirinko medikės profesiją, šiandien tikslai gydytoja negalėtų atsakyti, nes šeimoje ir tarp artimųjų tokios profesijos atstovų nėra. „Matyt, labiausiai motyvavo tai, jog norėjosi būti reikalingai ir padėti žmonėms“,— svarstė D.Korolkova. O kodėl pasuko būtent į chirurgiją? Medikė samprotavo, jog nuo pat pasirinktos profesijos pradžios norėjusi kuo greičiau pagydyti žmones, nes maniusi, kad chirurgo skalpeliu galima efektyviau pacientui padėti negu tablete.
Baigusi Lietuvos sveikatos mokslų universitetą ir prieš dvejetą metų rezidentūrą, jauna gydytoja atvyko į Kelmės ligoninę, kur jai patikėtos Chirurgijos skyriaus vedėjos pareigos. Čia laukė nemažas darbo krūvis, o dar nuo pernai vasaros budėjimais talkindavo ir telšiškiams kolegoms.
„Mediko darbe visko pasitaiko. Regis, visą save atiduodi, o kartais pajunti artimųjų skeptišką požiūrį. Neslėpkime, šiandien visuomenėje dar gajus požiūris jauną gydytoją vertinti mažiau negu vyresnį, nors jo žinios ir sugebėjimai niekuo nenusileidžia vyresniems kolegoms. Būna ir taip, jog žmonės labiau pasikliauja internetine informacija, o kartais — ir kaimynų nuomone. Nepaisant to, didžiausias džiaugsmas, kai pamatai pasveikusį žmogų“,— samprotavo jauna gydytoja.
Kodėl aukštaitė pasirinko Telšius? Pasak medikės, Regioninėje Telšių ligoninėje sudarytos geros darbo sąlybos, stiprus chirurgų branduolys, o ir pats miestas — prie širdies. Yra ir asmeninio gyvenimo pokyčių, sūnus pradės lankyti pirmą klasę. Čia jam labai patinka. Pašnekovė šypsodamasi užsiminė, jog jis kartais paklausia: „Mama, kada mane nuveši prie jūros?“. Pasirodo, jam jūra — Germanto ežeras.
Pasak gydytojos chirurgės, žemaičių krašto pacientai niekuo nesiskiria nuo aukštaičių, gal tik savo kalba, kuri iš pradžių medikės ausiai suskambusi „užsienietiškai“. Daugiausia sužalojimų patiria neblaivūs asmenys, sumanę imtis įvairiausių darbų.
Medikei patinka draugiškas ir dalykiškas Chirurgijos skyriaus kolektyvas, jame greitai ji surado savo vietą ir yra gerbiama. „Neveltui D.Korolkovai patikėjome laikinai pavaduoti išėjusį atostogauti skyriaus vedėją Sigitą Matulaitį. Žinau, jog ji turi administracinio darbo patirties ir kompetencijos. Labai džiaugiamės šios jaunos gydytojos sprendimu atvykti į mūsų ligoninę“,— sakė Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvienė.

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.