Sudrisko K.Gusarovo ir I.Motiejūno „skaidrumo vėliava“

Viešumoje rajono valdantieji politikai mėgsta postringauti apie skaidrumą, atvirumą. Tačiau iš tikrųjų dažnai laikosi visai kitokio principo — informacijos slėpimo, vengimo atsakyti į klausimus. Arba atsakymuose pateikiama nepilna prašyta informacija. Telšių rajono „valstiečių“ vedlė Vilma Rumšienė yra pareiškusi, kad „valstiečiai“ neva „atėjo su skaidrumo vėliava“. Šiame straipsnyje paskaitysite, kokia ta „skaidrumo vėliava“.

Alvydas Ivoncius

Kažką rezgia ir slepia
Meras Kęstutis Gusarovas liepos 1 dienos potvarkiu Nr. M1-71 sudarė darbo grupę, atsižvelgdamas į Savivaldybės administracijos direktoriaus birželio 29 d. raštą Nr. 7-1419 „Dėl informacijos pateikimo“.
Komisija sudomino, todėl pageidavome išsiaiškinti, ką ji veiks. Merui išsiunčiau klausimą: „Prašau mero pateikti minėto Savivaldybės administracijos direktoriaus rašto kopiją; paaiškinti, kodėl darbo grupė buvo sudaryta, kokie jai keliami uždaviniai“.
K.Gusarovas pastaruoju metu pradėjo elgtis keistokai. Į pateiktus klausimus neatsakinėja, tačiau atsakymai siunčiami Savivaldybės administracijos Teisės ir administravimo skyriaus vedėjo Edmundo Vaitkevičiaus elektroniniu paštu. Čia reikia pastebėti: meras turi dvi geras algas gaunančias patarėjas — Danutę Mažeikienę ir Rugilę Kumžaitę. Tačiau vietoje šių ponių į merui skirtus klausimus atsakinėti kažkodėl įpareigojami Savivaldybės administracijos valdininkai.
Vis dėlto klausimai skiriami merui K.Gusarovui. Nesvarbu, kas atsakymus atsiunčia, juos suvokiame kaip K.Gusarovo atsakymus. Jei suvoktume kitaip, turėtume pripažinti, kad meras vėl pažeidinėja Visuomenės informavimo įstatymą, neatsakydamas ar laiku neatsakydamas į Redakcijos klausimus.
Ir štai kokį gavome mero atsakymą: „Mero potvarkiu sudaryta Darbo grupė tiria aplinkybes, susijusias su dokumentų apskaita, registravimu. Darbo grupė įpareigota pateikti išvadą ne vėliau kaip iki 2020 m. liepos 16 d. įskaitytinai“. Ar iš tokio atsakymo aišku, ką ta darbo grupė veiks? Kita vertus, meras nepateikė prašyto Savivaldybės administracijos direktoriaus Imanto Motiejūno rašto. Todėl teko dar kartą kreiptis į K.Gusarovą.

(Daugiau skaitykite Nr. 56)

3 Komentarai

  1. Ko norėti iš juoką keliačios „asmenybės”?Žiūri į kalbantį „autoritetą”ir jauti svetimą gėdą už rinkėjus,rajoną,ūkininkavimo pasekmes…

Komentarai nepriimami.