Savivaldybės administracijos direktorius „pasiklydo“: žurnalistai patalpų nesuteikia

Savivaldybės administracijos direktorius I.Motiejūnas „Facebook“ paskyroje save vaizduoja kaip sporto mėgėją, kviečia atvykti sportuoti į stadioną, tačiau ne paradinį požiūrį į sportą pademonstravo pokalbyje su treneriu Z.Šimkumi.

Žinomas sporto treneris Zigmontas Šimkus išugdė įvairių Lietuvos, Europos ir pasaulio varžybų nugalėtojų. Net ir nebedirbdamas Telšių sporto ir rekreacijos centre, neatsisako tikslo ugdyti sunkiaatlečių. Problema ta, kad jiems treniruoti neturi patalpų. Kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių Imantą Motiejūną. Regis, šis tiek suirzęs dėl jo paties sprendimus ir veiksmus aprašinėjančios „Kalvotosios Žemaitijos, kad, anot Z.Šimkaus, pasiūlė kreiptis į… Ivoncių.

Alvydas Ivoncius

Nemalonus pokalbis
Pasak Z.Šimkaus, anksčiau sunkiaatlečiai treniravosi „Ateities“ progimnazijos rūsiuose. Apie priplėkusias, neremontuotas patalpas jau rašėme anksčiau. Tos patalpos tarsi rodė tikrąjį rajono vadų požiūrį į sportą. Z.Šimkus senokai prašė geresnių patalpų. Remontuojant „Ateities“ progimnazijos pastatą, sunkiaatlečiai buvo išprašyti iš tų priplėkusių patalpų rūsyje. Z.Šimkus treniravimo įrangą ir reikmenis parsivežė į namus, tačiau dėl vietos stokos turėjo palikti kieme. „Reikmenys brangūs, apdengiau, tačiau oro sąlygos vis viena veikia, gadina“, — sakė Z.Šimkus.
Pasak Z.Šimkaus, meras Kęstutis Gusarovas pritarė, kad sunkiaatlečiams būtų suteiktos geresnės patalpos buvusių Vaikų globos namų pusrūsyje. Z.Šimkus kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių I.Motiejūną. Anot trenerio, šis išklausė, tačiau reagavo labai keistai. „Atrodė, kad užpykęs mane puls“,— stebėjosi treneris. Galiausiai Savivaldybės administracijos vadovas neva pasiūlęs Z.Šimkui dėl patalpų kreiptis į… Ivoncių.

Daugiau skaitykite Nr.58