Tarybos nariai tapė labai nepatrauklų K.Gusarovo portretą

Telšių rajono savivaldybės taryboje „slidi“ situacija: naujai koalicijai priklauso 13, o kitai stovyklai — 12 Savivaldybės tarybos narių iš 25.

Opozicijoje likusios Savivaldybės tarybos „valstiečių“ ir „Už Telšius“ frakcijos surengė pirmąją spaudos konferenciją, skirtą apibūdinti rajone susidariusią politinę situaciją. Spaudos konferencijoje itin neigiamai vertinti mero Kęstučio Gusarovo, socialdemokratų, darbiečių veiksmai.

Alvydas Ivoncius

Esą rūpinasi ne rajonu, o pareigomis
Primename, kad iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų atstatydinus Imantą Motiejūną, susidarė nauja socialdemokratų, darbiečių ir konservatorių koalicija. Jos pastangomis Savivaldybės administracijos direktoriumi paskirtas socialdemokratas Tomas Katkus. Ankstesnę Savivaldybės tarybos valdančiąją koaliciją sudarė šios frakcijos: socialdemokratų, „valstiečių“, darbiečių, „Už Telšius“.
Frakciją „Už Telšius“ sudaro partijos Laisvė ir teisingumas nariai Kęstutis Trečiokas, Martynas Gedvilas, liberalė Jolanta Rupeikienė ir pagal visuomeninio rinkimų komiteto „Mūsų Telšiai“ sąrašą išrinkti Algirdas Žebrauskas, Tomas Lekavičius. „Valstiečių“ frakcijai priklauso Algirdas Tarvainis, Remigijus Puplauskas, Vilma Rumšienė ir Imantas Motiejūnas. Tačiau opozicijoje likę Tarybos nariai tikina esą jų yra dešimt. Matyt, tenka pridėti buvusį Darbo partijos narį Petrą Kuiziną. Dar prieš spaudos konferenciją minėti Savivaldybės tarybos nariai pasirašė raštą merui K.Gusarovui dėl jo veiksmų ir susidariusios politinės situacijos.
Nemaža dalis minčių, išdėstytų šiame rašte, buvo pakartotos ir spaudos konferencijoje.
Ją pradėjęs K.Trečiokas sakė, kad rajone susidariusi politinė situacija yra ne tik kebli, bet ir pavojinga. Visų frakcijų programinės nuostatos, omenyje turint savivaldą, nėra labai skirtingos, todėl Savivaldybės tarybos nariai dėl rajono interesų gali susitarti. K.Trečioko manymu, nors politikoje „galios žaidimai“, postai yra svarbūs, vis dėlto pirmenybė turi būti teikiama rajono interesams. Tuo tarpu naujoji koalicija demonstruoja norą dalintis pareigomis, remtis ne patirtimi, o simpatijomis partinėms grupėms.
Pasak K.Trečioko, kol kas nieko neteko girdėti apie naujojo Savivaldybės administracijos direktoriaus veiklą, K.Trečiokas priminė, kad prieš atleidžiant I.Motiejūną, tuometėje koalicijoje nieko nebuvo kalbama apie jos išardymą. Vėliau socialdemokratai pasinaudojo susidariusia padėtimi, kad galėtų įgyti daugiau valdžios. Tai K.Trečiokas įvardijo „rajono užvaldymu“. Dabar socialdemokratams priklauso svarbiausios Savivaldybėje mero ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigos.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 93 (10305)

 

 

2 Komentarai

  1. Katkaus reklaminis šūkis buvo berods už kitokio lygio politiką. Ką turėjo galvoje, sunku pasakyti. O Gusarovui matomai irgi galėtų interpeliaciją pareikšti, rastumėt vienminčių tiek opozicijoje, tiek pozicijoje

  2. Kad Gusarovas yra ne meras, bet papraščiausia varškelė tai faktas kaip blynas, bet ir faktas kad mes jį kažkodėl išsirinkome vadovauti rajonui. Tai pats labiausiai nevykęs mūsų rinkėjų sprendimas per visą nepriklausomybės laikotarpį. Taip pat labiausiai nevykęs mūsų rinkėjų pasirinkimas ir rajono taryba!!! Tokių nevykėlių (ir tiek jų) dar nėra buvę.

Komentarai nepriimami.