Mūsų nuomonė: Kęstutis Gusarovas ir Imantas Motiejūnas keršijo „Kalvotajai Žemaitijai“

Nuo šių metų pradžios pastebėjome, kad Savivaldybės administracija, vadovaujama Imanto Motiejūno, ėmė vengti atsakyti į kai kuriuos „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus. Lygiagrečiai nuo kovo mėnesio liautasi siųsti skelbti „Kalvotojoje Žemaitijoje“ mokamą Savivaldybės informaciją. O praėjusią vasarą pasipylė dar ir K.Gusarovo ir I.Motiejūno skundai prieš „Kalvotosios Žemaitijos“ žurnalistą. Tai mes vertiname kaip K.Gusarovo ir I.Motiejūno kerštą dėl kritinių publikacijų.

Neva „pažabos“ skundais
Visuomenės informavimo įstatymo 9 straipsnyje nurodyta: „Kiekvienas asmuo turi teisę viešai kritikuoti valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, taip pat pareigūnų veiklą. Lietuvos Respublikoje draudžiama persekioti už kritiką.“
Skundus dėl „Kalvotosios Žemaitijos“ žurnalisto straipsnių suvokiame ir kaip kerštą, ir kaip bandymą „nutildyti“ mus. Žinoma, I.Motiejūnas su K.Gusarovu gali aiškinti neva jie gina savo teises, skundžiasi, kadangi žurnalistas pats pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą ir Visuomenės informavimo etikos kodeksą.
Manytume, netgi toks pasiteisinimas atrodytų keistokas, kadangi patys K.Gusarovas ir I.Motiejūnas ne kartą nepaisė Visuomenės informavimo įstatyme, kituose teisės aktuose numatytos pareigos atsakyti ir laiku atsakyti į pateiktus žurnalisto klausimus, suteikti prašomą informaciją.
Kita, manytume, kerštavimo forma buvo praėjusį pavasarį prasidėjęs vengimas atsakyti į „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus.
Tiesa, meras K.Gusarovas to nedarė nuosekliai, dažniausiai į klausimus, nors ir neišsamiai, o kartais ne „į temą“, atsakydavo. Tuo tarpu I.Motiejūnas ir jo vadovaujama Savivaldybės administracija elgėsi kitaip. Birželio mėnesį pateikėme pranešimą Seimo kontrolieriui, kad neatsakoma, laiku neatsakoma, išsamiai neatsakoma į klausimus. Tik Seimo kontrolieriui pradėjus tyrimą, padėtis ėmė keistis: ir I.Motiejūnas, ir Savivaldybės administracija vėl pradėjo kruopščiau atsakinėti į klausimus.

Nutraukė informacijos siuntimą
Nuo kovo mėnesio Savivaldybė liovėsi siuntusi skelbti mokamą informaciją „Kalvotojoje Žemaitijoje“, nors kitame laikraštyje tokią informaciją skelbė. Dar 2018 metais rugpjūčio mėnesį tarp mūsų bendrovės ir Savivaldybės administracijos buvo sudaryta informacijos viešinimo sutartis. 2019 metų Savivaldybės administracijos direktoriumi tapo I.Motiejūnas. Antrą kartą jis šias pareigas pradėjo eiti po įvykusių Savivaldybės tarybos rinkimų. Laikas išryškino tiek jo, tiek mero K.Gusarovo abejonių keliančius veiksmus. Ponai, matyt, nusprendė atkeršti „Kalvotajai Žemaitijai“ nebesiunčiant spausdinti mūsų laikraštyje mokamos Savivaldybės informacijos. Nesiprašėme į svečius ir nemaldavome ponų malonės.
Beje, priminsime, kad taip jau buvo nutikę 2012 metais. Anuomet Savivaldybės administracijos vadai lygiai taip pat užsiplieskė kerštu ir nebesiuntė „Kalvotajai Žemaitijai“ mokamos Savivaldybės informacijos. Ir vėl šiame negražiame reikale kyšojo socialdemokratiškos „roželės“. Tiesa, šįsyk kyšo ir „gandro snapas“.

K.Gusarovui sunku suvokti klausimus?
Rugpjūčio 20 dieną K.Gusarovui pateikėme klausimus: „Nuo šių metų pradžios pastebėjome, kad „Kalvotajai Žemaitijai“ mažiau siunčiama Savivaldybės administracijos mokamos informacijos, kol galiausiai ne tik Savivaldybės administracija, bet ir Jūs liovėtės mokamą informaciją siųsti. Mes tai vertiname kaip Jūsų ir Imanto Motiejūno kerštą dėl kritinių publikacijų, juo labiau, kad kitame rajono laikraštyje tokia informacija buvo skelbiama. Mes vertiname, kad Jūs ir Imantas Motiejūnas elgiatės nederamai, naudodami savo institucines galias keršyti laikraščio redakcijai. Tačiau iš tikrųjų, kam Jūs kerštaujate: Redakcijai ar laikraščio skaitytojams, kurie negauna informacijos, kažkodėl teikiamos tik kitam laikraščiui? Kaip galėtume paaiškinti, kodėl buvo nutrauktas mokamos informacijos siuntimas „Kalvotajai Žemaitijai“?“

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 96 (10308)

 

1 Komentaras

  1. Prieis liepto galą ir meras. Nes elgsena – kaip manekeno. Liūdna, labai liūdna. Jie apsimeta, veidmainiai. O žmonės viską mato, žino ir supranta. Pagarba Alvydui Ivonciui.

Komentarai nepriimami.