Parengta rezoliucija dėl karinio poligono steigimo Telšių rajone

Supažindiname gyventojus su Rezoliucijos dėl planuojamo karinio poligono Telšių rajono teritorijoje projektu. Projektas bus svarstomas Telšių rajono savivaldybės tarybos kovo 25 d. posėdyje.
Šia rezoliucija Telšių rajono savivaldybės taryba nepritaria Lietuvos Respublikos bendrojo plano konkretizuotuose sprendiniuose numatytam naujam kariniam poligonui steigti Telšių rajono savivaldybės teritorijoje, ragina valstybės valdžios institucijas atsisakyti planų karinį poligoną steigti Telšių rajono savivaldybės teritorijoje.
Rezoliucijos projekto tekstas: „Mes, Telšių rajono savivaldybės tarybos nariai, suprasdami Lietuvos Respublikos bendrojo plano, kaip vieno iš pagrindinių šalies strateginių dokumentų, reikšmę ilgalaikei valstybės teritorijos vystymo perspektyvai ir iš esmės pritardami Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano koncepcijai, nepritariame plano konkretizuotuose sprendiniuose numatyto naujo karinio poligono steigimui Telšių rajono savivaldybės teritorijoje. Taryba atkreipia dėmesį į galimą ekonominę ir ekologinę žalą Telšių rajono savivaldybei ir jos gyventojams. Į numatytą teritoriją patektų 4 seniūnijos, kuriose savo pasėlius ir žemės ūkio naudmenas deklaruoja 1062 valdos valdytojai; deklaruojamas plotas sudaro 21351 ha žemės ūkio naudmenų ir apie 6500 ha miškų. Reaguodami į aktyviai išreikštą pilietinę gyventojų poziciją planuojamo steigti poligono atžvilgiu, atstovaudami Savivaldybės gyventojų interesams, raginame Lietuvos Respublikos Vyriausybę, Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministeriją, Lietuvos Respublikos aplinkos ministeriją atsisakyti planų steigti karinį poligoną Telšių rajono savivaldybės teritorijoje.
Prašome informuoti Telšių rajono savivaldybės tarybą apie numatomus Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano sprendinių, susijusių su planu steigti karinį poligoną Telšių rajono teritorijoje, pakeitimus.“
„Aplinkos ministerijai netenkinus Krašto apsaugos ministerijos prašymo dėl atsisakymo Lietuvos Respublikos bendrojo plano sprendiniuose rezervuotų teritorijų valstybės poreikiams, t.y. naujo poligono ir karinių mokymų teritorijos įrengimui vakarinėje Lietuvos teritorijos dalyje, rezoliucija su aiškia rajono pozicija gins gyventojų interesą. Esu įsitikinęs, kad rajono Taryba šiam sprendimui pritars“,— rezoliucijos svarbą pabrėžia rajono meras Kęstutis Gusarovas. (Telšių r. sav. inf.)

3 Komentarai

  1. Duok Dieve bent šįkart valdininkams sveiko proto nes anąkart stipriai pasikakino jie.Jei reikia Jūsų atstovaujamos liaudies balso-paramos-sakykit.Šakių rasim,praeis ir kūlės kopūstams grūsti :D.Būkit,pagaliau,Žmonėmis,kovokit už taikų rajono gyvenimą o ne daryti mus poligono taikiniais.

Komentarai nepriimami.