Dvaras ir vila Savivaldybei atsirūgo: ką darys?

Norima išnuomoti Biržuvėnų dvarą.

Savivaldybės tarybos kolegijos posėdžiui buvo pateikti du klausimai: dėl Germanto vilos ir Biržuvėnų dvaro. Kaip pastebėjo Kęstutis Trečiokas ir Algirdas Bacevičius, klausimas dėl Germanto vilos likimo visiškai neparengtas: politikams buvo pateiktas vienos firmos pageidavimas šią vilą išsinuomoti. Toks raštas apskritai turėjo nė nepasiekti Savivaldybės tarybos narių.

Alvydas Ivoncius

Visa medžiaga — naivus firmos raštas
K.Trečiokas iš posėdžio darbotvarkės siūlė išbraukti klausimą dėl Germanto vilos, nes Taryba nieko nėra nusprendusi: parduoti ar nuomoti, nepateikta jokia medžiaga, ką Savivaldybė toje viloje ir jos teritorijoje norėtų vystyti, kiek reikėtų investicijų.
Anot Rimanto Adomaičio, būtent Savivaldybės kolegija turi nutarti, kokių veiklų Germanto viloje pageidaujama, kad Savivaldybės administracija žinotų, kokius dokumentus reikia rengti.
A.Bacevičius papriekaištavo merui, kad šį klausimą įtraukė į posėdžio darbotvarkę, nes visiškai nepasirengta. Arba yra kitaip: meras žino, ką daro, dėl kažko yra susitaręs, kažką slepia. Taigi, kokia medžiaga Savivaldybės tarybos kolegijai buvo pateikta dėl Germanto vilos? Pasirodo, Viešosios įstaigos „Germanto sporto ir laisvalaikio centras“ pasiūlymas šiai įstaigai išnuomoti Germanto vilą ir jos teritoriją. Raštą pasirašė verslininkas Valdas Katkus, liberalas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 28 (10340)

 

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.