Kaip valdoviukai Kultūros dvarą žebravojo

Oi, broliukai ir sesikės, gi viktoriną galima daryti. Nu, kaip nesusiprotėja visokie projektiniai žebravotojai: čia gi, taip sakant, aukso kasykla. Imtų ir parašytų projektėlį „Telšiai kultūrinių erdvių dimensijoje: naratyvų ir rakursų sublimacijos“. Surengtų viktoriną apie Telšių kultūros dvaro statybą. Kam ta mintis į galvą įsliuogė, kas projektą paišė, kuriais metais ir už kiek buvo vinių sukalta ir atkatų paimta? Va, kieta būtų viktorina. O mes dabar paporinsim visą teisybę apie Telšių kultūros dvaro statybą ir siaubingo masto žebravojimus.
Atsiprašom, ne visi žinot, ką žodis „žebravoti“ reiškia. Štai ką: elgetauti; vagišiauti; prisirinkti. Didžiausiais ir, kaip pats mėgsta sakyti, profesionaliausias žebravotojas Telšių kunigaikštijoje yra Garsusis architektas. Jaučio odos neužteks surašyti, kiek jis žebravojo visokiems tipo „meno ženklams“, kiek kartų plačiai stalčių atverdavo kyšiams sumesti, kiek Telšiuose sklypų ištaksavojo ir už savo profesionalų parašą auksinų susibėrė. O savo žebravojimą jis dar moka pateikti kaip dovaną Žemaitijai ir Telšiams.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 29 (10341)

2 Komentarai

  1. Ačiū už parašytą viešą tiesą.Pats buvau priverstas net garažo statybai, turint darbovietės paskyrą, duoti ponui kyšį už parašą,kad leidžiama prisistatyti prie jau esamos bendrijos boksų.Rankos iš pykčio drebėjo, skundžiausi aukščiau, deja. Buvo pasakyta, kad kitos išeities neturiu.Pasidomėkite ir dar baisesniais jo didenybės gobšumo scenarijais kai įžymių menininkų, skulptorių autorystes ponas pasisavina,baisu.Rajono gėda.

Komentarai nepriimami.