Ponai Kęstutis Gusarovas ir Imantas Motiejūnas įsižeidė pavadinti… ponais

Rašėme apie tai, kad meras Kęstutis Gusarovas ir ankstesnis Savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas dėl jiems nepatinkančių „Kalvotosios Žemaitijos“ straipsnių vieną po kito siuntė skundus Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, Visuomenės informavimo etikos komisijai. Šiame straipsnyje pateikiame platesnę informaciją, dėl ko tie du ponai skundėsi.

Alvydas Ivoncius

Liko it musę kandęs

2020 metų birželio mėnesį Imantas Motiejūnas sudarė sutartį su garsia advokatų bendrija. Didžioji dalis sutartyje numatytų pinigų buvo išleisti skundams prieš „Kalvotąją Žemaitiją“ rengti. Redakcijos archyvo nuotr.

Dar 2020 metų kovo 27 dieną I.Motiejūnas parašė skundą dėl mūsų straipsnio „Socialiai teisingame biudžete“ — papildomi 374 tūkst. eurų valdininkų algoms“.
Straipsnyje rašėme, kad I.Motiejūnas surengė masinį darbuotojų vertinimą, kokio nėra buvę Savivaldybės administracijos istorijoje. Būdavo gerai įvertinamas keliasdešimties, o ne kelių šimtų valdininkų darbas. Dėl to išlaidos padidėdavo dešimtis, o ne šimtais tūkstančių eurų. Straipsnį parengėme remdamiesi iš Savivaldybės administracijos gauta informacija.
Skunde I.Motiejūnas prikibo prie straipsnyje pavartotos „valdininko“ sąvokos. Esą visa minėta suma, pagal straipsnį, paskirta valdininkams, tuo tarpu Savivaldybės administracijoje ne visi darbuotojai yra valdininkai. Be to, I.Motiejūnas piktinosi, kad labiausiai po vertinimo algos padidėjo „elitiniams“ valdininkams. Dar skųstasi, kad I.Motiejūnui nebuvo suteikta galimybė pasiteisinti.
Būtent toji galimybė buvo suteikta, nes prašyta paaiškinti, kodėl surengtas toks masinis vertinimas. Bėdos būta kitos: ponas I.Motiejūnas ir jo vadovaujama Savivaldybės administracija, kaip ne kartą rašėme, vengė atsakyti į klausimus, teikti informaciją. I.Motiejūnas net nesiteikė paaiškinti, ar valdininkai vengia teikti informaciją jo nurodymu. O meras K.Gusarovas, nors jam apie tai buvo pranešta, nė piršto nepakrutino. Atvirkščiai: jis ne kartą arba gynė, arba vengė vertinti susikompromitavusio I.Motiejūno veiksmus.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 39 (10351)