Telšių socialdemokratams prireikė „garbės lentos“

Telšių socialdemokratai ko nestokoja, tai nestokoja — susireikšminimo ir veržimosi atsikąsti garbės gabalėlio. Tai vieni kitus suvenyrinio lygio medalėliais apdovanoja, tai saviškio pavarde mokyklą „pakrikštija“, o štai dabar sumanė, kad Telšiams reikia… šlovės alėjos.

Alvydas Ivoncius

Ieškos „socialistinio lenktyniavimo nugalėtojų“?
Sumanymas niekuo nebūtų ypatingas: tokių „šlovės alėjų“ esama daug kur. Mintis net gera, tačiau, žinant vietinių politikų įpročius ir erudicijos lygį, ta „šlovės alėja“ gali pavirsti šiuolaikinių „socialistinio lenktyniavimo“ nugalėtojų „garbės lenta“.
Idėją Telšiuose įsteigti „šlovės alėją“ pateikė socialdemokratas, Savivaldybės tarybos narys Remigijus Juška. Kadangi sugalvojo socialdemokratas, tai bemat buvo parengtas net Savivaldybės tarybos sprendimo projektas. Juo turėtų būti patvirtinti „Truopnių telšiškių šlovės nuostatai“. Pradėkime nuo to, kad žemaitiškas žodis „truopnus“ reiškia kruopštų žmogų. Tik tiek. Taigi pagal pavadinimą patekti į tą „šlovės alėją“ pakaktų kruopštumo. Tik štai neaišku, kokiu matu tą kruopštumą derėtų įvertinti.
Tačiau nuostatuose dėstoma, kas galėtų pakliūti į šiuolaikinę sovietmečio nostalgija dvelkiančią socialdemokratišką „garbės lentą“. Štai kas rašoma: „Tapo laureatais ir laimėjo tik pirmas vietas arba prizinę vietą pasaulinio lygio varžybose, parodose, festivaliuose, nepolitiniuose rinkimuose ir kituose renginiuose arba buvo išrinkti pirmais asmenimis įvairiose įstaigose, įmonėse ir organizacijose arba buvo ar yra įtraukti į meno, muzikos, aktorystės, sporto, įvairių rekordų ir kitokius prestižinių leidinių ar laisvai sudaromus visuotinai pripažintus sąrašus.“
Kaip matote, skalė nuo „pasaulinio lygio“ iki pirmo asmens darbo kolektyve.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 41 (10353)

1 Komentaras

  1. Jo, su tuo, kad mero vardu pavadinome mokyklą, apsijuokėme per visą šalį. Tokią garbę nusipelnydavo tik patys iškiliausi visuomenės veikėjai.
    Gal kada ir atsiras ryžtingų žmonių taryboje, kurie iškels šį klausimą. Nežinau net ar artimieji irgi galvoja, kad jis buvo tiek žymus, kad jo vardu mokyklą pavadinti. Net kartais galvoju ar tai garbė ar nešlovė..

Komentarai nepriimami.