Savivaldybės administracija pralaimėjo „Techsiui“ teisme

Menų mokyklos statyba jau kuris laikas įstrigusi.

Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija teismo posėdyje apeliacine rašytinio proceso tvarka išnagrinėjo civilinę bylą pagal ieškovės Telšių rajono savivaldybės administracijos apeliacinį skundą dėl Šiaulių apygardos teismo 2021 metų vasario 22 dienos sprendimo civilinėje byloje. Apeliacinis teismas netenkino Savivaldybės administracijos apeliacinio skundo dėl to, kad UAB „Techsis“ vienašališkai nutraukė sutartį dėl Menų mokyklos statybos. Panašu, vėl apsižioplino arba savo laiku kruopščiai nedirbo valdininkai.

Alvydas Ivoncius

Vienašališkai nutraukė sutartį
Šiaulių apygardos ir Lietuvos apeliacinio teismo nutartys susijusios su Menų mokyklos pastato Telšiuose statyba. Savivaldybės administracija ir „Techsis“ dėl pastato statybos bylinėjosi ne vienoje civilinėje byloje. „Techsis“ pageidavo, kad Savivaldybė dėl infliacijos perskaičiuotų kainą. Šiaulių apygardos teismas pripažino, kad Savivaldybės administracija tai turėtų padaryti. Savivaldybės administracija apskundė Šiaulių apygardos teismo sprendimą Lietuvos apeliaciniam teismui. Šis pareiškė, kad Savivaldybės administracija neprivalėjo pagal „Techsio“ pageidavimą perskaičiuoti kainos, kad riziką dėl kainos privalėjo prisiimti viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Techsis“.
Gegužės pabaigoje Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo bylą dėl „Techsio“ vienašališko sutarties nutraukimo. Šiaulių apygardos teismas buvo pripažinęs, kad bendrovė turėjo teisę nutraukti sutartį. Šio teismo nutartį Savivaldybės administracija apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Jis gegužės 24 dieną paskelbė Savivaldybės administracijai nepalankią nutartį.
Savivaldybės administracija ir „Techsis“ sutartį dėl menų mokyklos statybos sudarė dar 2015 metų rugsėjo 11 dieną. 2020 metų liepos 3 dieną „Techsis“ vienašališkai nutraukė sutartį.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 47 (10359)

7 Komentarai

  1. Tai jau ir viskas? 5 metus kažkas kažkam mokėjo, realiai niekas nieko neveikė ir viskas – tiesiog, vieni pasiplauna kiti pralaimi ir kitus susiranda kam mokėt galės.. NU tobula mūsų savivaldybė 🙂

  2. Kaip suprasti: „Šis pareiškė, kad Savivaldybės administracija neprivalėjo pagal „Techsio“ pageidavimą perskaičiuoti kainos, kad riziką dėl kainos privalėjo prisiimti viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Techsis“.” ir toliau: „Jis gegužės 24 dieną paskelbė Savivaldybės administracijai nepalankią nutartį.”
    Toks jau beraštis straipsnio autorius, kad nu i nafik…
    Ir dar. Kur žiūrėjo „Birkos” draugas ir bendravardis Batsevič?
    Vienas bukas pramargalino, kitas bukas parašė…

  3. Kaip suprasti: „Šis pareiškė, kad Savivaldybės administracija neprivalėjo pagal „Techsio“ pageidavimą perskaičiuoti kainos, kad riziką dėl kainos privalėjo prisiimti viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Techsis“.” ir toliau: „Jis gegužės 24 dieną paskelbė Savivaldybės administracijai nepalankią nutartį.”
    Toks jau beraštis straipsnio autorius, kad nu i nafik…
    Ir dar. Kur žiūrėjo „Birkos” draugas ir bendravardis Batsevič?
    Vienas bukas pramargalino, kitas bukas parašė…

  4. Kaip suprasti: „Šis pareiškė, kad Savivaldybės administracija neprivalėjo pagal „Techsio“ pageidavimą perskaičiuoti kainos, kad riziką dėl kainos privalėjo prisiimti viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Techsis“.“ ir toliau: „Jis gegužės 24 dieną paskelbė Savivaldybės administracijai nepalankią nutartį.“
    Toks jau beraštis straipsnio autorius, kad nu i na…
    Ir dar. Kur žiūrėjo „Birk..“ draugas ir bendravardis Batsevič?
    Vienas bukas pramargalino, kitas bukas parašė…

  5. Kaip suprasti: „Šis pareiškė, kad Savivaldybės administracija neprivalėjo pagal „Techsio“ pageidavimą perskaičiuoti kainos, kad riziką dėl kainos privalėjo prisiimti viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Techsis“.“ ir toliau: „Jis gegužės 24 dieną paskelbė Savivaldybės administracijai nepalankią nutartį.“
    Toks jau beraštis straipsnio autorius, kad nu i na…
    Ir dar. Kur žiūrėjo „Birk..“ draugas ir bendravardis Batsevič?

Komentarai nepriimami.