Gydytoja urologė Erika Šuopytė: „Stengsiuosi siekti ne kiekybės, o kokybės“

Gydytoja urologė Erika Šuopytė.

Regioninės Telšių ligoninės Konsultacinėje poliklinikoje dirbančių specialistų kolektyvą papildė gydytoja urologė Erika Šuopytė. Iš Vilkaviškio kilusi specialistė su plačia šypsena ir entuziazmu laukia pacientų, tačiau neslepia, kad stengsis dirbti ne kiekybės, o kokybės principu.

Justina Lukošienė

Erika Šuopytė baigė tuometę Vilkaviškio „Aušros“ vidurinę mokyklą. Pozityvumą spinduliuojanti jauna specialistė prisipažino, kad niekada neturėjo svajonės tapti gydytoja, tik paskutiniais mokykliniais metais viskas tarsi savaime susidėliojo. „Buvo geri pažymiai, todėl rinkausi biomedicinos mokslus. Taip ir susiklostė, kad įstojau į mediciną“,— pasakojo medikė ir prasitarė, kad, bekremtant bendruosius medicinos mokslus Lietuvos sveikatos mokslų universitete, atsirado polinkis į urologiją, todėl nuo ketvirto studijų kurso pradėjo kryptingai gilintis į šią medicinos sritį: vaikščiodavo į Urologijos skyrių tarp ir po paskaitų, į budėjimus, vykdavo į konferencijas. Pasak jos, atsirado pašaukimas, noras tobulėti urologijos srityje. „Lengva tobulėti toje srityje, kai žinai, ko nori, o urologija mane tiesiog „veža“,— linksmai konstatavo urologė.
Tuo metu ji ieškojo, kuri gydymo įstaiga galėtų finansuoti urologijos rezidentūros studijas, o Regioninėje Telšių ligoninėje visada buvo poreikis šios srities specialistų, tad medikė jau žinojo, kad po penkerių metų atvyks dirbti į Telšius. „Aš buvau rami, nes žinojau, jog čia dirbsiu“,— sakė Erika Šuopytė. Sėkmingai įstojus į rezidentūrą, penkerius metus dirbo Kauno klinikose, tačiau niekada neįsivaizdavo savęs dirbančios didmiesčio gydymo įstaigoje, mat čia visąlaik vyrauja didelis chaosas ir įtampa. „Aš noriu tvarkos, nes esu ganėtinai struktūriška, tiksli. Man nepatinka tas beprotiškai greitas didmiesčio tempas, dideli srautai žmonių, o Telšiai — labai gražus, jaukus miestas, kuriame emociškai jaučiuosi labai gerai. Svarbiausia, kad ligoninės administracija atsižvelgia į mano poreikius ir siūlymus, parūpina visą reikiamą aparatūrą. Labai smagu, kad personalas labai paslaugus ir draugiškas, stengiasi padėti, taip pat tarp kolegų sutikau pažįstamų veidų“,— kalbėjo gydytoja urologė ir su neslepiamu džiugesiu padėkojo ligoninės administracijai, kuri padėjo susirasti butą Žemaitijos sostinėje.
Specialistė rengiasi įsikurti ir priimti pacientus 125 kabinete, kuriame taip pat savo pacientus konsultuoja ir gydo gydytoja dermatovenerologė Agnė Višniauskienė. Čia jau yra pastatyta speciali kėdė, kurioje pacientams atliekamos endoskopinės procedūros, taip pat pacientų patogumui bus ir echoskopas — nebereikės blaškytis iš vieno kabineto į kitą, nes visa reikiama aparatūra diagnostikai bus vienoje vietoje. „Bus griežta tvarka, nes aš esu už pagarbą pacientui. Nenoriu, kad kažkas varstytų kabineto duris, kai tuo metu apžiūriu pacientą. Aš už tai, kad kiekvienas pacientas jaustųsi jaukiai urologo kabinete“,— akcentavo Erika Šuopytė.
Gydytoja urologė pacientus priims antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais Konsultacinėje poliklinikoje, o pirmadieniais darbuosis Chirurgijos skyriuje, kur atliks dienos chirurgijos operacijas. Pažymėtina, jog specialistė dirbs lanksčiu grafiku — pagal poreikį pacientai bus priimami antradieniais nuo 7 val. ryto. „Noriu, kad visiems būtų patogu. Stengsiuosi daryti taip, kaip geriau Telšių pacientams“,— teigė medikė ir pridūrė, kad jos, kaip gydytojas, tikslas yra siekti kokybės. Urologės teigimu, svarbiausia yra ne priimti kuo daugiau pacientų, o dirbti kokybiškai, kad kiekvienas pacientas, pravėręs jos kabineto duris, būtų išklausytas, apžiūrėtas, pakonsultuotas, jog jam būtų paskirtas tinkamas gydymas.
Kalbėdama apie savo darbo praktiką, gydytoja urologė pabrėžė, kad gydo ir vyrų, ir moterų urogenitalinės sistemos ligas: inkstų, šlapimo pūslės, prostatos (vyrams), šlapimo takų, vyrų lytinių organų ligas, taip pat padeda išspręsti šlapimo nelaikymo problemą. „Klinikinė diagnostika atliekama remiantis fiziniais, radiologiniais, endoskopiniais duomenimis, o gydymas — pagal Europos urologų draugijos naujausias gaires. Reikės šiek tiek laiko, kad išsiaiškinčiau, su kokiomis patologijomis dažniausiai kreipiasi pacientai Telšiuose“,— dėstė Erika Šuopytė bei priminė, jog, atvykstant pas gydytoją urologą, pacientams reikia turėti šlapimo tyrimą, vyrams — prostatos specifinio antigeno (PSA) kraujo tyrimą ir atvykti pilna šlapimo pūsle. Kreipiantis į šį specialistą, būtinas šeimos gydytojo siuntimas.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.