Savivaldos dienos proga mokiniams — savivaldos „pūliniai“

Atsiųstoje nuotraukoje: Savivaldybės „pūlinius“ gimnazistams atskleidžia Kęstutis Trečiokas.

Savivaldos dienos proga Savivaldybės tarybos nariams buvo pasiūlyta vykti į mokyklas ir mokiniams pasakoti apie savivaldą. Rizikingas sumanymas, kadangi dauguma Savivaldybės tarybos narių, regis, sprendžiant iš jų pačių veiksmų ir viešų kalbų, menkai suvokia savivaldą. Vis dėlto, kaip tarė, taip ir padarė.

Alvydas Ivoncius

Žemaitės gimnazijoje mokiniams kalbą rėžė žodžio kišenėje neieškantis Savivaldybės tarybos narys Kęstutis Trečiokas. Mums buvo paskambinta ir pranešta esą K.Trečiokas piktinosi Telšių rajono savivaldybe, kalbėjo apie visokias negeroves, žodžiu, vietos savivaldą nupiešė niūriomis spalvomis.
Netrukus gavome ir garso įrašą su K.Trečioko kalbos fragmentu. Viską dėl įrašo kokybės sunku suprasti. Tačiau visame atsiųstame fragmente piktinamasi Telšių rajono savivaldybe. Pavyzdžiui, K.Trečiokas peikė Savivaldybės tarybos sprendimą dėl to, kad ligoninės dalininke taptų valstybė. K.Trečiokas nuogąstavo neva vėliau gali būti priimti sprendimai iškelti ligoninės skyrius kitur, o Telšiuose liks vien slaugos skyrius.
K.Trečiokas aiškino, kad vietos politikai atstovauja statybininkų interesams, kad Tarybos nariai nesigilina į sprendimus, nuperka namą ir pasidalija pinigus. Matyt, čia turėjo omenyje namą Ryškėnuose.
Kartu su K.Trečioko kalbos fragmentu mums atsiuntė ir šias pastabas: „Laba diena, gal bus įdomus šiandien mokykloje darytas įrašas. Artėja savivaldos diena. Labai gerai, kad valdininkai pasakoja apie ją, bendrauja su mokiniais.
Tik kausimas, ar tikrai tokią savivaldą turi pristatyti Tarybos narys abiturientams? Kokią nuomonę po tokio pokalbio jie susidarys? Įrašyta tik maža dalis buvusio ministro, Telšių Tarybos nario Kęstučio Trečioko kalbos. Šiandien jis lankėsi Telšių gimnazijoje ir vedė pamokėlę apie savivaldą. Tai ko jis prišnekėjo per visas 45 minutes? Ar po tokių pristatymų vaikai norės pasilikti mieste ar net Lietuvoje? Kur mes visi ritamės? Politikai geba tik vieni ant kitų pilti purvą.“
Papildysime: jei tik vieni ant kitų „purvą piltų“… Štai K.Trečiokas piktinosi neva Savivaldybė nori ligoninės valdymą perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai. Tačiau iš tikrųjų Taryba priėmė sprendimą vien pradėti procedūras, ar leisti valstybei tapti viešosios įstaigos Regioninės Telšių ligoninės dalininke. Bus sudaryta darbo grupė, remiantis jos išvadomis, vėliau bus priimti sprendimai. Tai K.Trečiokas puikiai žinojo, nes pats dalyvavo Savivaldybės tarybos posėdyje. Dar daugiau: jis taipogi balsavo už šį sprendimą, tačiau kalbėdamas gimnazistams piktinosi tais, kurie už tokį sprendimą balsavo, apgailestavo, kad neatsirado tokių, kurie pasakytų „tik per mano lavoną“.
K.Trečiokas kalbėjo apie namo pirkimą socialiniams būstams. Toks namas pirktas vienas — Ryškėnuose. Tiksliau, iš tuomečio Savivaldybės tarybos nario Danieliaus Rupšio nupirkti šiame name buvę neįrengti butai. K.Trečiokas gimnazistams aiškino, kad kažkas „pasiėmė atkatus“. Jei juos kažkas pasiėmė, tai kažkas turėjo ir duoti. Belieka manyti, kad davė D.Rupšys — paties K.Trečioko bendrapartietis.
Savivaldos diena Lietuvoje minima spalio 10 dieną.

1 Komentaras

  1. Papasakojo kaip yra. Ar geriau būtų buvę primeluoti ir sakyti, kad tą namą nupirko nes labai protingi yra, tik neužtenka protelio įrengti socialinius būstus ir ištarabaninti tuos žmones už miesro.

Komentarai nepriimami.