„Suvalkiečio“ projektas kviečia domėtis ES sanglaudos politika

Marijampolės apskrities laikraštis „Suvalkietis“ pradėjo įgyvendinti Europos Komisijos finansuojamą projektą „Maži regionai – dideli pokyčiai. Tvarios Europos link“. Šis projektas – sėkmingo dalyvavimo kvietime teikti paraiškas dėl paramos informavimo priemonėms, informuojančioms apie Europos Sąjungos sanglaudos politiką, rezultatas.

Metus truksiantį projektą įgyvendinsime kartu su partneriu Marijampolės televizija ir kompleksiškai analizuosime temas, orientuotas į penkis pagrindinius 2021–2027 metų ES sanglaudos politikos programos tikslus. Didelį dėmesį skirsime klimato kaitos prevencijai, energetiniam efektyvumui, smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumui, inovacijoms, socialinės atskirties mažinimui. Projekto ašis, vienijanti visas temas – tvari regiono plėtra: aplinkos apsaugos, ekonomikos ir socialinės plėtros tikslų derinimas.

Didelis dėmesys bus skiriamas Žaliajam Europos kursui. Šis prioritetas pasirinktas todėl, kad Lietuva buvo pripažinta kaip viena iš labiausiai klimato kaitos paveiktų Europos šalių, o Marijampolės savivaldybė išsiskiria palyginti didele atmosferos tarša iš stacionarių taršos šaltinių. Regione veikia daug pramonės įmonių, 72 proc. Marijampolės savivaldybės teritorijos užima žemdirbystės plotai, be to, aplinkos kokybę neigiamai veikia gerai išplėtotas kelių transporto tinklas, didelis eismo intensyvumas.

Įgyvendinant projektą bus teikiama daug naudingos informacijos apie klimato kaitos švelninimą, energijos vartojimo efektyvumo galimybes, taršos mažinimą.

Projekto metu išsamiai nagrinėsime sanglaudos politikos vaidmenį regioniniame kontekste ir kovoje su pasauline pandemija, į atvirą diskusiją kviesime valdžios ir verslo atstovus, akademinę bendruomenę, aplinkos apsaugos, inovacijų, sveikatos apsaugos ir kitus ekspertus bei plačiąją visuomenę. Numatomos temos bus analizuojamos pateikiant realias ES lėšų įsisavinimo sėkmės istorijas, gerųjų sanglaudos politikos praktikų taikymo pavyzdžius.

Projektas apims skirtingas komunikacijos priemones. Domėtis sanglaudos politika kviesime ne tik publikuodami straipsnius, bet ir transliuodami televizijos reportažus, internetinius seminarus,  tinklalaidės epizodus. Tad skaitykite „Suvalkietį“, sekite mūsų paskyras feisbuke, lankykitės mūsų tinklalapyje ir, žinoma, žiūrėkite Marijampolės televiziją.

„Suvalkiečio“ informacija