„Prioritetinė tvarka“ kol kas netapo Savivaldybės prioritetu

„Germanto“ progimnazijos laiptai aiškiai liudija, kad vietos politikai ir valdžia „prioritetine tvarka“ nenori domėtis švietimo įstaigomis, nes dažnai turi kitokių „prioritetų“.

Rašėme, kad kai kuriose švietimo įstaigose prastas patalpų apšvietimas. Šią problemą iškėlė Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius ir kreipėsi į Savivaldybės administraciją. Jos direktorius Tomas Katkus Tarybos nariui atsakė, kad Savivaldybės administracija „skiria finansavimą svarbiausiems poreikiams tenkinti prioritetine tvarka“.

Alvydas Ivoncius

Kitiems reikalams kažkodėl pinigų užtenka
Matyt, nelabai jau ir prioritetine, nes prastas kai kurių mokyklų apšvietimas yra bene dešimtmečių senumo problema: pasikeitė ne vienas meras, Savivaldybės administracijos direktorius, ne viena Savivaldybės tarybos kadencija, o paprasčiausių ūkinių bėdų švietimo įstaigose buvo apstu.
Nepaisant tariamos „prioritetinės tvarkos“, per keliasdešimt metų du kartus buvo remontuojamos suremontuotos aikštės prie Savivaldybės ir Katedros, užsimota neva „pritraukti turistų“ klinkerinėmis Respublikos gatvės šaligatvių plytelėmis ir akmeniniu važiuojamosios dalies grindiniu, kai prie kai kurių mokyklų ir velnias sprandą nusisuktų. Nuosekliai buvo remontuojami tos pačios Savivaldybės administracijos kabinetai. Štai neseniai Socialinės paramos ir rūpybos skyrius perkeltas į šviežiai suremontuotas Vaikų globos namų patalpas, kai ne vienoje mokykloje tebelinguoja dar „brandaus socializmo“ laikais sudėtos grindys, kuriomis kadaise lakstė tie, kurių vaikai jau dabar baigia ar net yra baigę tas pačias mokyklas.
T.Katkus Tarybos nariui rašė, kad Savivaldybės administracija, planuodama kiekvienų metų biudžetą, iš švietimo įstaigų renka informaciją dėl baldų ir mokymo priemonių atnaujinimo, dėl mažos ir didelės vertės remonto darbų, dėl informacinių komunikacinių technologijų bazės atnaujinimo bei plėtros poreikio. Ir štai, pasirodo, „prioritetine tvarka“ pinigai skiriami „atsižvelgiant į lėšų poreikį ir finansines galimybes“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 93 (10405)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.