„Reformuodamas“ privirė neskanios košės

Vadovaujant Savivaldybės administracijai Imantui Motiejūnui, į Kaimo plėtros skyrių buvo priimtas dirbti Dovydas Butkus, kaip specialistas, atsakingas už melioraciją. Deja, dažnai pasitaiko, kad Savivaldybės administracijos skelbiami priėmimo į darbą konkursai kelia abejonių ir įtarimų dėl protekcionizmo. Ne išimtis ir šis atvejis. Kita vertus, buvo pasistengta atsikratyti kompetentinga, patyrusia darbuotoja ir dėl to dabar kyla rimtų keblumų.

Alvydas Ivoncius

Neturi nei tinkamo išsilavinimo, nei atestato
Pradėkime nuo to, kad, mūsų žiniomis, šių metų lapkričio mėnesį Valstybės žemės fondas atliko melioracijos statinių ir reikalų patikrinimą Savivaldybės administracijoje. Pagal mūsų turimą informaciją, tikrinant nustatyta, kad Savivaldybės administracijos Kaimo plėtros skyriuje už melioraciją yra atsakingas vienas asmuo, o ir tas pats neturi atitinkamo išsilavinimo bei nėra atestuotas pagal Žemės ūkio ministerijos nustatytus reikalavimus.
Patikrinimo akte Valstybės žemės fondas rašo, kad melioruotos žemės ir melioracijos statinių būklės kasmetis vertinimas atliekamas nesivadovaujant Melioruotos žemės ir melioracijos statinių būklės įvertinimo metodika ir Melioracijos techniniu reglamentu, nėra paskirti atsakingi asmenys šiam darbui. Melioruotos žemės ir melioracijos statinių būklės vertinimas iš 32 kadastro vietovių buvo atliktas tik penkiolikoje. Be to, kaip rašoma akte, vertinimą atlieka Žemės ūkio ministerijos nustatyta tvarka neatestuotas specialistas. Lygiai taip pat tvenkinių hidrotechnikos statinių techninė priežiūra neatliekama, vadovaujantis Statybos techniniu reglamentu. Šių įrenginių priežiūrą atlieka kvalifikacijos atestato neturintis asmuo. Taigi Kaimo plėtros skyriuje už melioraciją atsakingas asmuo, neturintis būtinų kompetencijų, kurias suteikia aukštesnio lygio išsilavinimas ir dar atestavimas.

„Matininkas“ tapo „melioratoriumi“
D.Butkaus paklausėme: „Mūsų žiniomis, Jūs Kaimo plėtros skyriuje esate atsakingas už melioraciją, taigi ir už melioracijos statinių techninę priežiūrą bei atliekate kitas funkcijas, kurioms būtinas aukštasis universitetinis išsilavinimas bei Žemės ūkio ministerijos nustatyta tvarka gautas atestatas. Ar Jūs turite tokio lygio išsilavinimą, atestatą, kurią aukštąją mokyklą baigėte ir kokią specialybę bei kada įgijote? Ar esate Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys?“

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 96 (10408)