Rajono strategija: virsmas iš „kaminų miesto“ į turistų lankomą miestelį

Gruodžio mėnesį Savivaldybės tarybai pristatytas Telšių rajono strateginės plėtros planas. Dokumentas, regis, rimtas, bet geriau jį įsiskaitę, matome, kad Telšius vietos politikai nori paversti vienadienių turistų lankomu miesteliu. Plane nėra ambicingų tikslų, kuriuos pasiekus, Telšiai ir rajonas imtų augti, o ne demografiškai ir ekonomiškai nykti. Lyg maža to, strateginio plano rengėjas ragino vietos politikus nepaversti Telšių „kaminų miestu“.

Alvydas Ivoncius

Į Akmenę žmonės važiuoja dirbti
Dėmesio verta strateginį planą pristačiusio vyruko reakcija į Savivaldybės tarybos nario Algirdo Bacevičiaus pastabą, kad plane nekalbama apie pramonės plėtrą. Vyrukas emocingai pareiškė esą Telšiai neturi tapti „kaminų miestu“. A.Bacevičius užsiminė, kad naujos gamyklos statomos Akmenės rajone. Planą pristatęs vyrukas atrėžė esą „Į Akmenę niekas nevažiuoja, išskyrus dirbti“. Vyrukas pasamprotavo, kad Telšiai turi senamiestį, dvasinį paveldą. „Ar tai reiškia, kad norite tapti kaminų miestu, nes tada prarastumėte savo statusą“,— įspėjo strateginio plano rengėjas.
O ko žmonės važiuoja į Telšius? Kai kurie vietos politikai įsikandę turizmą tarsi kokią stebuklingą tabletę, kuri nuo nuosmukio išgelbės Telšius.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 2 (10413)

2 Komentarai

  1. Telšiai jau ne mirštantis, o pastipęs rajono centras. Galime dėkoti strateginei impotencijai, kuri tęsiasi jau 40 metų. Tokios beviltiškos rajono valdžios nerasite niekur kitur Lietuvoje.

Komentarai nepriimami.