Apsauginis ekrano stikliukas ar plėvelė — kas geriau?

Pirmieji išmanieji telefonai turėjo plastikines ekrano apsaugas, kurios visiškai nebuvo atsparios įbrėžimams. Vos po kelių mėnesių ekranas pasidabindavo smulkiais įbrėžimais ir duobutėmis. Laikui bėgant telefonai gavo žymiai tvirtesnius ir įbrėžimams atsparius stikliukus. Net ir po metų naudojimo telefono ekranas gali atrodyti kaip naujas. Tačiau, didžiausia problema yra šiuolaikinių telefonų ekranų kaina. Taigi, kokia papildoma apsauga geriausia — grūdintas stiklas ar plėvelė?

Kodėl ekrano apsauga tokia svarbi?
Šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose ekranas yra pati brangiausia detalė. Tai įrodo ir naudotų telefonų kainos — jeigu ekranas yra skilęs, tai telefonai parduodami kone pusvelčiui. Negana to, kai kuriuose modeliuose negalima pakeisti vien tik ekrano stikliuko — jeigu jis skyla, tai keisti tenka kartu su ekranu.

Ką sudėtingiau užklijuoti?
Jeigu kada teko klijuoti apsauginę plėvelę ant telefono ekrano, tada puikiai žinote, kaip sunku tai padaryti tinkamai. Plėvelė yra labai plona ir lanksti, todėl netyčia palikti oro burbuliukus po plėvele yra itin paprasta. Klijavimui rekomenduojama naudoti plastikinę kortelę, o kampai negali būti aštrūs, kitaip plėvelę galite subraižyti. Apsauginis stiklas yra žymiai kietesnis ir tvirtesnis. Dėl kietesnės medžiagos klijuojamas grūdintas stiklas nesilanksto ir oro burbulai pasitaiko rečiau. Taigi, grūdintą stiklą užklijuoti žymiai paprasčiau. Svarbiausia, kad ir ką klijuotumėte, švariai nuvalykite ekraną, nepalikite nei dulkių nei pirštų antspaudų.

Kas yra tvirtesnis?
Plėvelės yra tiesiog plonas plastiko sluoksnis. Jos neturi jokių ypatingų savybių, kurios suteiktų daugiau apsaugos ekranui. Plėvelė apsaugo nuo įvairių įbrėžimų bei suteikia šiek tiek amortizacijos smūgio metu.
Apsauginis stiklas yra grūdintas stiklas, kuris ne tik apsaugo nuo bet kokių įbrėžimų, bet ir tam tikrų smūgių. Grūdintas stiklas suteikia tam tikrą amortizaciją, todėl smūgio metu smūgį sugeria ir pirmiau skyla būtent jis. Tai sumažina tikimybę įskelti tikrąjį ekrano stikliuką ar netgi patį ekraną. Taigi, grūdintas stiklas yra tvirtesnis, tačiau apie du ar net tris kartus storesnis už plėvelę!

Nepamirškite ir dėklo
Kalbant apie telefono apsaugą nuo smūgių, dėklas yra svarbesnis už plėvelę ar ekrano stikliuką. Telefonui nukritus ant žemės, jo plastikinis korpusas ne visada gali sugerti visą smūgio jėgą, todėl ji persiduoda į ekraną ir kitus trapius elementus. Tačiau, jeigu naudojate telefono įmautę ar kitos rūšies dėklą, tai jis gali sugerti visą smūgį, sukeltą kritimo atveju.
Taigi, jeigu nesate iš tų vartotojų, kuriems svarbu išsaugoti originalų telefono dizainą, tai tikrai reikėtų apsvarstyti apie pilną telefono apsaugą — dėklą bei plėvelę. Įvairių rūšių dėklus, plėveles ir apsauginius stiklus galite įsigyti internetinėje parduotuvėje www.tavotel.lt. Nauji išmanieji telefonai kainuoja šimtus eurų, o vienas neatsargus judesys gali kainuoti dar kelis šimtus, jeigu nepasirūpinsite tinkama prietaiso apsauga.