Skyriaus vedėja Lendra Bukauskienė klaidino Antikorupcijos komisiją

Rašėme, kad Savivaldybės tarybos narys Remigijus Macas kreipėsi į Antikorupcijos komisiją, remdamasis pernai „Kalvotojoje Žemaitijoje“ paskelbtu straipsniu „Solidus skyrius — solidžios ir kainos“. Straipsnyje rašėme, kad Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus inventoriaus perkraustymas į naujai įrengtas patalpas kainavo 4 tūkst. eurų. R.Macas abejoja ir kaina, ir perkraustymo paslaugas suteikusios organizacijos pasirinkimo skaidrumu. Įvykusiame Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdyje nutarta pradėti tyrimą.

Alvydas Ivoncius

Suabejojo perkraustymo kaina
R.Macas, remdamasis „Kalvotosios Žemaitijos“ straipsniu, skunde rašo, kad Socialinės paramos ir rūpybos skyriui inventoriaus perkraustymo paslaugas suteikė Žemaitijos psichikos negalią turinčių žmonių klubas „Telšių atjauta“.
R.Macas Antikorupcijos komisijai siūlo atkreipti dėmesį į tai, kad „Telšių atjauta“ iš viso neturi teisės verstis tokia komercine veikla. Skunde R.Macas palyginimui pateikia Telšių socialinių paslaugų centro inventoriaus perkraustymo paslaugos kainą — 700 eurų. Taigi skirtumas — labai didelis. Be to, Telšių socialinių paslaugų centro inventorius buvo vežamas dviem skirtingais adresais.
„Kalvotajai Žemaitijai“ paklausus, kaip buvo pasirinktas rangovas Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus inventoriui perkraustyti, skyriaus vedėja Lendra Bukauskienė atsakė: „Pirkimas „Inventoriaus ir dokumentų perkraustymo paslauga“ vykdytas vadovaujantis Mažos vertės pirkimų tvarkos aprašo, patvirtinto Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus 2017-06-28 įsakymu Nr.1S-97, 21.1 punktu — neskelbiamos apklausos būdu. Buvo vykdyta apklausa žodžiu, gauti 2 pasiūlymai, pasirinktas mažiausią kainą pasiūlęs paslaugos teikėjas.“
Šią informaciją skunde pateikia ir R.Macas. Tačiau jis atkreipia dėmesį į tai, kad „Telšių atjauta“ pasirinkta Socialinės paramos ir rūpybos skyriui pažeidžiant Savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintas Viešųjų pirkimų organizavimo ir vidaus kontrolės taisykles. Jose nustatyta, kad mažos vertės pirkimus nuo 3 tūkst. iki 10 tūkst. eurų be PVM galima vykdyti tik raštu. Tuo tarpu, kaip minėjome, sutartis su „Telšių atjauta“ buvo sudaryta 4 tūkst. eurų sumai, o L.Bukauskienė „Kalvotajai Žemaitijai“ teigė, kad „Telšių atjauta“ buvo pasirinkta atlikus apklausą žodžiu. Vadinasi, nepaisyta Viešųjų pirkimų organizavimo ir vidaus kontrolės taisyklių.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 12 (10423)