Skani kava keliaujant automobiliu? Tai suderinama!

Asociatyvi nuotrauka iš Pexels.com

Nemaža dalis automobilių vairuotojų ir keleivių yra kavos mylėtojai. Ar pasimėgavimą kava ir keliones automobiliu įmanoma suderinti? Žinoma, kad taip! Yra nemažai būdų, kurie leidžia kelionių metu gurkšnoti gardžią kavą, nepaisant to, ilgas ar trumpas kelias laukia. Dalis vairuotojų paprastai užsuka į kokią nors pakelėje esančią degalinę ir įsigyja puodelį kavos. Deja, jos skonis kartais gali nuvilti. Todėl geriau kava pasirūpinti namuose iš anksto arba kelionėse naudoti nešiojamus kavos aparatus. Šiame straipsnyje aptarsime kelis būdus, kaip paruošti kavą dažnai keliaujantiems automobiliu.

 „Handpresso“ – keliautojams, mėgstantiems espreso kavą

„Handpresso“ iš esmės veikia itin paprastai: slėgiui išgauti naudojama rankinė pompa. Kuo kokybiškesnės kreminės espreso kavos norėsite, tuo daugiau laiko ir pastangų reikės įdėti. Šis kompaktiškas kavos ruošimo įrenginys telpa į rankinę ar lagaminą, todėl jį galite su savimi pasiimti į bet kokią kelionę. Kavai paruošti reikės tik maltos kavos, karšto vandens ir puodelio.

Su šiuo kavos gaminimo įrenginiu paruošta kava galite mėgautis kur bebūtumėte. Jis naudojamas ir namuose, ir kelionėse. Beje, yra sukurtas komplektas „Handpresso auto“, kuris gerokai palengvina kavos ruošimą automobilyje. Jis maitinamas iš 12 V pridegiklio lizdo, todėl dar greičiau ir patogiau paruošite kavą kelionės metu. Tiesa, kavą ruošiant galite naudoti tiek sumaltas kavos pupeles, tiek E. S. E. kavos tabletes, nepaliekančias tirščių ir palengvinančias valymo procesą. Visgi, kad ir kaip „Handpresso“ pritaikytas naudoti automobilyje, greičiausiai teks daryti pertraukėlę, kad galėtumėte ramiai ir patogiai pasigaminti kavos kelionėje. Kelyje ruošti kavą gali būti sudėtinga ir kartu kyla pavojus, kad kava išsilies ant sėdynių ar kitų sunkiai valomų salono detalių.

Filtrinė kavavirė – kavą kelionei paruoškite namuose

Jeigu keliaujate ne toli, o į darbą ar kitas veiklas, tačiau norite mėgautis kokybiška kava, kelionėms galima pasiruošti bet kokiu būdu, kurį naudojate kavos gaminimui namuose. Tačiau neretai sunku pagaminti didesnį kiekį kavos, o kartais kelyje norisi ne vieno puodelio šio tonizuojančio gėrimo. Vienu metu daug kavos patogu paruošti naudojant filtrinę kavavirę. Šis įrenginys gali pagaminti iki 12 puodelių kavos per vieną kartą. Karštą garuojantį gėrimą teliks supilti į didelį termosą ar kelis mažus ir visos kelionės metu galėsite mėgautis kokybiška aromatinga kava.

Taip pat patogi filtrinė kavavirė pravers ne tik kelionėse: jei namuose yra ne vienas kavos mėgėjas, vienu metu lengvai paruošite kelis puodelius puikaus skonio kavos ir nudžiuginsite namiškius. Tiesa, filtriniai, kaip ir daugelis kitų kavos virimo aparatų gali būti programuojami, kad tam tikru laiku pagamintų kavos. Tad galite kavavirę papildyti vandeniu bei malta kava iš vakaro, užprogramuoti ir ryte vos nubudę mėgautis kava arba ją supilti į termosą ir leistis į kelionę automobiliu.

„AeroPress“ – įvairiai kavai namuose ir automobilyje

Asociatyvi nuotrauka iš Pexels.com

Kavos ruošimo prietaisas „AeroPress“ gali būti lyginamas su espreso kavos aparatais, nes abejais atvejais kavos gamybai naudojamas slėgis. Gali būti sunku patikėti, kad elektrinį kavos virimo aparatą galima pakeisti mažu gana paprastu prietaisu. Šiuo atveju visą sudėtingą mechanizmą pakeičia trys „AeroPress“ detalės (cilindras, vidinis stūmoklis ir užsukamas dangtelis su filtru) bei, žinoma, žmogaus ranka. Šis unikalus ir tuo pat metu paprastas kavos virimo įrenginys buvo sukurtas 2005 metais Stanfordo universiteto mechanikos inžinerijos profesoriaus Alano Adlerio. Šį išradimą daugelis pamėgo dėl paprasto naudojimo ir galimybės paruošti įvairaus skonio kavą.

„AeroPress“ įrankiu galima pagaminti espreso tipo kavą, lašelinę kavą, arbatą. Bet kuriuo atveju jums prireiks tik „AeroPress“, sumaltos kavos, karšto vandens ir puodelio. Įrenginį su dangteliu nukreiptu į apačią pastatykite ant puodelio krašto, įdėkite maltos kavos į cilindrą, užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek palaukite (priklausomai nuo to, kokio stiprumo kavos norite, prireiks 10–50 sekundžių), tuomet švelniai įkiškite stūmoklį ir tolygiai jį spauskite žemyn apie 30 sekundžių. Ir štai! Jau galite mėgautis espreso tipo kava. Kadangi su „Aeropress“ paruošti kavą taip paprasta, šis būdas puikiai tinka keliautojams.

Taigi, kelionės automobiliu ir puodelis gardžios kavos yra puikiai suderinami dalykai. Tereikia atrasti būtent jums patinkantį kavos gaminimo būdą ir galėsite gurkšnoti puikaus aromato kavą neprivalėdami stoti pakelėje esančiose degalinėse.