Šimtai tūkstančių — ūkininkų žemėms melioruoti, vaikams — ežerėlis

Dauguma Savivaldybės tarybos narių, priklausančių svarbiausioms rajone veikiančioms „politinėms pakraipoms“, gana kreivai regi rajono problemas ir Savivaldybės tikslus. Bemaž milijonas eurų lengva ranka skirta turtingų ūkininkų privačioms žemėms melioruoti, o vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ vaikų žaidimo aikštelėje daugybę metų per polaidžius telkšo ežerėlis.

Apsilankius kai kuriose Savivaldybės įstaigose, galima įsitikinti, kad daugybę metų vietos politikai neturi jokios strategijos ir net nesuvokia paprastų, kasdienių problemų masto. Tokių problemų, kurios vargina žmones ir kurioms išspręsti ne visuomet reikia milijonų. Pakaktų nesudėtingos strategijos: pirmiausia sutvarkome tai, kas svarbu žmonėms, paskui šimtus tūkstančių galima skirti kam nors kitam.

Alvydas Ivoncius

Gal nuvyktų atsiprašyti ir kiti „išrinktieji“?
Rašėme, kad Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius lankėsi dalyje švietimo įstaigų. „Apsilankęs kai kuriuose vaikų lopšeliuose-darželiuose, turėjau atsiprašinėti: man buvo gėda, kad ten tokia padėtis“,— sakė Tarybos narys.
Štai pačiame miesto centre šalia Birutės ir Žalgirio gatvės iš tolo gražiai atrodo vaikų lopšelis-darželis „Nykštukas“. Tačiau viduje ne viskas kelia pasigėrėjimą. Dalį vidaus patalpų būtinai reikia remontuoti. Tarybos narys piktinosi, kad biudžete numatyta skirti šimtus tūkstančių krepšinio komandai, vyskupijai, dar gausybei nebūtiniausių reikmių, o sąlygos vaikams pamirštamos. Galiausiai net gatvelė, kuria nuvažiuojama iki „Nykštuko“, gana tipiška Telšiams — vien duobės. „Ar čia milijonų reikia?“ — retoriškai klausia Tarybos narys. Apsilaupęs pastatas ir šalia „Masčio“ vaikų lopšelio-darželio. Ten įsikūrusios kelios Savivaldybės įstaigos, o kiemas — tarsi subombarduotas.

Potvyniai ir aikštelėje, ir rūsyje
„Saulutės“ vaikų lopšelio-darželio rūsiuose — dažni potvyniai, o vaikų žaidimo aikštelė apsemta vandens. Čia verta priminti, kad bemaž milijoną eurų Savivaldybės politikai nusprendė „paaukoti“ privačioms ūkininkų žemėms melioruoti, ypač entuziastingai už tai agitavo „valstiečiai“, Kęstutis Trečiokas įtikinėjo, kad bus didžiulė ekonominė nauda.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 18 (10429)

3 Komentarai

  1. Ar įmanoma apie esamą (ir buvusias) valdžias galvoti nevartojant necenzūrinių epitetų?

  2. (Bacevi2ius maladiec)o kur Jus būnat kai rinkimai,balsuojat už tuos kuriuos paskui koneveikiat ,kad nedirba žmonėms.

Komentarai nepriimami.