Užmezgė draugystę su Lietuvos sporto universitetu

Bendradarbiavimo sutartį pasirašė klubo direktorius Martynas Armalis ir LSU rektorė Diana Rėklaitienė.

Visai neseniai Telšių „Džiugo“ partnerių gretas papildė Lietuvos sporto universitetas (LSU). Bendradarbiavimo sutartį pasirašė klubo direktorius Martynas Armalis ir LSU rektorė Diana Rėklaitienė.

Justina Lukošienė

LSU vizija — tapti vienu pirmaujančių sporto, fizinio ugdymo, reabilitacijos (kineziterapijos) ir sveikatinimo mokslų universitetų Europoje. Stengiamasi, kad LSU išskirtinumas sporte, kineziterapijoje ir sveikatinime bei tikslingas sporto mokslo taikymas studijose ir inovacijose užtikrintų jam pirmaujančio sporto, kineziterapijos ir sveikatinimo mokslo universiteto Baltijos jūros regione poziciją.
Telšių futbolo klubo „Džiugas“ direktorius M.Armalis džiaugiasi užmegzta draugyste su minėtu universitetu. „Patys norėjome tapti savotiškais LSU ambasadoriais Žemaitijos krašte, todėl išsiuntėme kvietimą, pasiūlymą, į kurį buvo greitai sureaguota. Suderinome susitikimą ir įteisinome santykius oficialiai. Mums šis universitetas įdomus keliomis kryptimis: tiek dėl mūsų sportininkų galimybių, ateityje įgyjant išsilavinimą su sportu susijusiose srityse, tiek mums, kaip klubui, turėti profesionalų partnerį, mokslu ir technologijomis grįstas konsultacijas, tiesiogiai sprendžiant mūsų sportininkų ugdymo kokybės gerinimą, žaidėjų testavimus, tyrimus ir specialistus, kurie su jais dirba“,— pasakojo M.Armalis.
Kalbėdamas apie šios abipusės partnerystės naudą, klubo vadovas sakė, kad partnerystė turi būti naudinga abiem pusėms, o „Džiugo“ organizacija, kaip regiono centras, gali tarnauti priimdama praktikantus (fizinio rengimo trenerius, kineziterapeutus, sporto vadybininkus ir kt.), o galbūt ir įdarbindama jau paruoštus absolventus iškart po studijų. „Mums tai yra galimybė pritraukti jaunus žmones, kurie paprastai į provincijas nesižvalgo, tačiau esame ne maža ir pakankamai žinoma sporto organizacija, turinti aukščiausio lygio komandą, kas, neabejoju, vilios ir studentus. Kaip klubas, labai tikimės visavertiškų konsultacijų iš LSU dėstytojų, specialistų dėl sportininkų reabilitacijos, testavimo rodiklių, fizinio parengtumo naujovių ir kitų su tuo susijusių dalykų mūsų veikloje“,— sakė M.Armalis bei pridūrė, jog pavyko suderinti nemokamą klubo žaidėjų sveikatos, fizinių galimybių patikrą profesionalioje sporto medicinos laboratorijoje Kaune.
Taip pat LSU turi mobilią laboratoriją su moderniausia testavimo įranga, su kuria patys gali atvykti į vietą, ir su profesorių, specialistų komanda per vieną, dvi dienas atlikti tam tikrus testus klubo paskirtai auditorijai Telšiuose. „Būtent tai šiuo metu deriname savo vyresniesiems auklėtiniams. Taip pat LSU šiuo metu mums ieško kineziterapeuto(-ės) darbui su pagrindine vyrų komanda, neapsiribojant praktikos laikotarpiu ar ilgesniam darbui, pagal jų rekomendacijas, esame sutarę po paskutinių atsiskaitymų studijose pakviesti iš Žemaitijos kilusį potencialų fizinio rengimo trenerį“,— akcentavo Telšių futbolo klubo „Džiugas“ direktorius M.Armalis.