Tarybos nariai mėgsta „pirkti kates maiše“

Savivaldybės taryba sutiko, kad valstybė taptų Regioninės Telšių ligoninės dalininke.

Savivaldybės taryba pritarė, kad Regioninės Telšių ligoninės dalininke taptų valstybė, atstovaujama Sveikatos apsaugos ministerijos. Tai reiškia, kad Savivaldybė nebebus vienintelė ligoninės savininkė. Siūlant tokį sprendimą, aiškinta neva ligoninė gaus daugiau investicijų, stipriau bus remiama valstybės, galės išsaugoti regioninės ligoninės statusą.

Alvydas Ivoncius

Apie naudą — abstrakčiai
Savivaldybės tarybos sprendime gana aptakiai apibūdinama, kuo ligoninei naudinga, kad valstybė taptų jos dalininke: „Sprendimas suteiks ligoninei teisę pretenduoti į Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšas, skirtas reformos įgyvendinimui, įtvirtinti savo daugiaprofilinės regioninės ligoninės statusą ir aiškias perspektyvas ateities veiklai. Atsiras daugiau galimybių gerinti teikiamų paslaugų kokybę, prieinamumą, pritraukti investicijų ligoninės infrastruktūrai gerinti ir kt“.
Tarsi ligoninė ir anksčiau negalėjo įgyvendinti Europos Sąjungos remiamų projektų, o „daugiaprofilinės regioninės ligoninės statusas“ dar nebuvo įtvirtintas. Iš sprendimų visiškai neaišku, kokių atsiras „daugiau galimybių gerinti paslaugų kokybę“, kaip valstybė padės „pritraukti investicijų infrastruktūrai gerinti“.

Darbo grupę įtikino aptakios frazės
Dėl valstybės tapimo ligoninės dalininke buvo sudaryta darbo grupė, kuriai priklausė Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus, Teisės ir administravimo skyriaus vedėjas Edmundas Vaitkevičius, Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvinė, ligoninės teisininkas Petras Valuckis, Telšių rajono savivaldybės tarybos nariai Kęstutis Trečiokas, Kazys Lečkauskas, Algirdas Bacevičius, Karolis Andrijauskas, Imantas Motiejūnas, Giedrė Nagienė. Grupei vadovavo mero pavaduotojas Mantas Serva.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 37 (10448)