Depiliacija vašku namuose – dažniausios daromos klaidos

Nuotrauka - Depiliacinis vaškas iš salonams.eu

Depiliacija vašku namuose gali būti nelengva užduotis naujokams, todėl bus padaryta klaidų. Tačiau nauda didžiulė: sutaupysite ant grožio salonų paslaugų ir bus patogu bei per kelias minutes turėsite lygią odą. Šiek tiek pasipraktikavę ir išmokę technikos, greitai tapsite depiliacijos namuose ekspertais. Kad būtų lengviau, pateikiame keletą dažniausiai daromų depiliacijos vašku klaidų.

Blogas odos paruošimas

Plauti ar neplauti. Tai priklauso nuo vaško, kurį naudojate, rūšies!

Nuplaukite odą: Jei naudojate cukraus pagrindo vašką, prieš depiliaciją vašku nuplaukite odą. Cukraus vaškas depiliacijai tirpsta vandenyje ir jam nepatinka ant odos likę aliejai. Švari ir sausa oda padės vaškui suimti plauką ir pasiekti geriausių plaukų šalinimo rezultatų.

Neplaukite odos: Jei naudojate dervos pagrindu pagamintą saloninį vašką, prieš depiliaciją vašku odos neplaukite. Dervų pagrindu pagamintas vaškas tirpsta riebaluose. Iš tikrųjų reikia, kad išliktų natūralus odos aliejų sluoksnis. Tai sumažina diskomfortą, nes vaškas mažiau prilimpa prie odos, tačiau jis vis tiek puikiai sugriebs ir pašalins plaukelius. Per daug nesijaudinkite, jei nusiplovėte odą, bet tokiu atveju labai patartina naudoti šiek tiek švelnios pudros, kad tarp odos ir vaško atsirastų apsauginis sluoksnis.

Per storas vaško sluoksnis

Šis punktas skirtas skystiems vaškams, kurie šalinami medžiaginėmis (epiliacijos) juostelėmis. Naudojant šiuos vaškus, norint pasiekti puikių rezultatų, svarbiausia užtepti itin ploną vaško sluoksnį. Skamba keistai? Juk daugiau vaško reikštų geresnius rezultatus? Ne. Storas vaško sluoksnis nepašalins plaukelių taip gerai kaip plonas. Tai labai dažna klaida, dėl kurios kai kurie naujokai visiškai atsisako šių vaško rūšių. Dabar pakartokite po manęs: „Skystam vaškui, šalinamam medžiaginėmis juostelėmis, svarbiausia – plonas vaško sluoksnis”.

Norint užtepti ploną vaško sluoksnį, reikia tinkamos temperatūros, taigi ir tinkamo klampumo. Visus skystus vaškus reikia šiek tiek pašildyti naudojant mikrobangų krosnelę arba vaško šildytuvą. Jei vaškas bus per šaltas, jis bus tirštas ir sunkiai tepamas. Jei vaškas bus per karštas, jis bus per plonas ir gali net nudeginti. Tinkama vaško konsistencija yra kaip skysto medaus. Pagalvokite apie Auksaplaukę – vaškui, kaip ir košei, svarbi ideali temperatūra.

Per trumpi plaukeliai

Tai labai dažna klaida! Griežtai patariame laikytis „dviejų savaičių taisyklės”. Prieš depiliaciją vašku tikrai turite palaukti bent dvi savaites, ypač jei prieš tai skutote tą vietą. Plaukelių ilgis turėtų būti apie 1 cm. Taip vaškui užteks plaukų, kad jis galėtų prisitvirtinti ir pasiekti geriausią rezultatą.

Jei nepakankamas plaukelių ilgis derinamas su netinkamo tipo vašku (prieš tai nuskustoms kojoms reikės vaško juostelių arba šilto vaško), teks nusivilti plaukelių šalinimu.

Nors vilioja noras depiliuoti vašku iš karto, kai tik pastebite naujų plaukelių augimą, visada geriausia palaukti bent dvi savaites, kol vėl pradėsite depiliuoti vašku. Taip užtikrinsite, kad plaukeliai būtų pakankamai ilgi, kad būtų galima efektyviai šalinti plaukelius ir pasiekti itin sklandžių rezultatų.

Pradėti nuo sudėtingos srities, o ne lengvos

Dauguma žmonių pirmą kartą eidami į kalną Everesto neįliptų. Jei niekada anksčiau nesate depiliavęsi vašku, nepradėkite nuo braziliškos srities ar pažastų. Lengvesnė sritis pradėti depiliuoti vašku visada yra rankos arba kojos.

Tai didesnė sritis, kuri yra lengvai pasiekiama. Išmokę geros depiliacijos vašku technikos ir įgiję pasitikėjimo savimi, galėsite imtis sunkiau pasiekiamų sričių, įskaitant bikinio sritį, pažastis ir veido depiliaciją vašku. Kai kuriais vaško epiliatoriais pradedantiesiems naudotis lengviau nei kitais. Rekomenduojame vaško juosteles, nes jas lengviausia naudoti pradedantiesiems depiliuotis vašku.