Kiek kainuoja dantų implantai?

Ar domėjotės dantų implantų kainomis ir pastebėjote, kad dantų implantai yra brangūs? Jei klausėte, kodėl dantų implantai kainuoja tiek daug, atsakyti galite dėl šių priežasčių:

  • Dantų implantavimas yra kosmetinis ir sudėtingas procesas.
  • Jūs mokate už odontologo įgūdžius
  • Implantai ir dantų vainikėliai padidina išlaidas
  • Papildomos procedūros, jei jų reikia, pavyzdžiui, balinimas, ekstrakcijos ir pan.

Taigi prieš pradėdami atidžiai nagrinėti priežastis, kodėl implantai yra brangi procedūra, turite žinoti, kad dantų implantai tarnauja ilgiau nei kitos alternatyvos. Dabartinių dantų implantų tendencijų analizė:

Kokie yra pagrindiniai išlaidų veiksniai

Kai kyla klausimas, kiek kainuoja dantų implantai, atsakymas nėra paprastas skaičius. Reikia atsižvelgti į įvairius sąnaudų veiksnius, pvz.:

Odontologą, atliekantį dantų implantaciją. Į šį kainos punktą įeina odontologo pridėtinės išlaidos, odontologo buvimo vieta (kai kurie žmonės keliauja į užsienį, kad gautų pigesnę dantų priežiūrą) ir individualus mokestis.

Paciento būklę. Kaina taip pat priklauso nuo paciento dantenų ir žandikaulio kaulų būklės, nes kaina gali padidėti, jei reikia kaulo transplantacijos, danties pašalinimo arba laikino danties.

Anestezijos pasirinkimo galimybės. Implanto įsriegimas yra invazinė operacija, todėl jums reikės kažko, kas numalšintų skausmą. Kaina gali priklausyti nuo to, kokios anestezijos jums reikia.

Ką apima dantų implantų kaina?

Dantų implantų kaina gali atrodyti brangi. Taigi, kam tiksliai skiriami jūsų pinigai?

Implantų ekspertas arba chirurgas. Implantas nėra toks pat kaip paprastas danties ištraukimas ar plombavimas, tai laikoma operacija. Jai atlikti reikia specialisto – implantologijos išsilavinimą turinčio odontologo, burnos chirurgo arba protezuotojo, todėl mokate už jų žinias.

Konsultacijos ir tyrimai. Prieš operaciją turėsite apsilankyti pas odontologą, gauti rentgeno nuotraukas, diagnozę (ar implantas būtinas) ir prognozę.

Implanto įdėjimas. Tai yra faktinio implanto įdėjimo kaina, kai žandikaulio kaule išgręžiama skylutė ir įdedamas implantas.

Abutmento įdėjimas. Kai dantenos po implantacijos užgyja, prie implanto prisukamas abutmentas ir uždedamas laikinas vainikėlis. Kartais ji gali būti uždedama ant implanto, kai jis įdedamas.

Vainikėlis. Laikinasis vainikėlis nuimamas ir pakeičiamas nuolatiniu.

Ar dantų implantų išlaidas padengia draudimas?

Tai priklauso nuo jūsų odontologijos plano. Kai kurie planai apima dantų implantų draudimą, tačiau kiti – ne. Prieš imdamiesi veiksmų implantams įsigyti, patikrinkite savo draudimo bendroves – tiek medicininio, tiek odontologinio draudimo.

Kodėl verta investuoti į dantų implantus?

Šiandien dantų implantai yra veiksmingiausias būdas pakeisti trūkstamą dantį. Dantų implantus pasirinkę žmonės gyvena įprastą gyvenimą, nejausdami jokio diskomforto kramtydami, šypsodamiesi ar kalbėdami.

Pacientai, kuriuos gąsdina dantų implantų kaina, gali rinktis vieną iš dviejų alternatyvų: dantų protezus arba dantų tiltus.

Deja, abi šios galimybės turi rimtų trūkumų:

Norint įrengti dantų tiltus, reikia nuskusti sveikus dantis. Tai retai kada efektyvus sprendimas, kai trūksta daugiau nei dviejų gretimų dantų. Dantų tiltus sunku valyti.

Dantų protezai – prie jų reikia priprasti (kalbėti ir valgyti reikia pratintis). Juos reikia specialiai prižiūrėti ir laiku keisti. Netinkamas protezų uždėjimas gali sukelti dantenų infekcijas. Blogai pritvirtinti protezai slysta burnoje, todėl sunku kalbėti, valgyti ar šypsotis.

Ilgainiui abi alternatyvos gali sukelti papildomų dantų ir dantenų problemų. Juos taip pat reikia reguliariai keisti. Nors pradinė implantų kaina yra didesnė, galiausiai už tiltų ir dantų protezų priežiūrą bei naujų problemų, kurias jie gali sukelti, šalinimą galite sumokėti daug daugiau.

Verta paminėti, kad ne visi pacientai gali rinktis dantų implantus. Norėdami sužinoti, ar atitinkate reikalavimus, pasitarkite su savo odontologu.