Žemaitės gimnaziją baigę jaunuoliai išskleidė sparnus

Žemaitės gimnazijoje tvyrojo šventiška ir jaudinanti abiturientų išleistuvių nuotaika.

Žemaitijos sostinėje šurmuliavo pasitempę jaunuoliai, aštuoniolikos arba devyniolikos metų, kurie su jauduliu veide laukė savo pirmos tokios rimtos ir ilgos kelionės oficialios pabaigos. Tai kelionė, kuri tęsėsi dvylika metų ir buvo kupina iššūkių, jautrių, gražių akimirkų.

Agota Beresnevičiūtė

Pasveikinti gimnazijos „šimtukininkai“
Saulėtą praėjusio antradienio popietę Telšių Žemaitės gimnazijoje CI laidos abiturientams įteikti brandos atestatai. Šventėje aidėjo sveikinimai baigusiems gimnaziją, netrūko daug pagyrimo žodžių, skirtų gimnazistams, nuo jaunuolių ir jų artimųjų veidų nedingo šypsena, o kai kuriems riedėjo ašaros.
Abiturientų išleistuvės prasidėjo Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, o po to visi drauge su savo giminaičiais ir bičiuliais sugužėjo į gimnazijos aktų salę, kur skambėjo muzika, sklido gėlių kvapas, nes artimieji su savimi atsinešė glėbius puokščių.
Nors šiais metais Telšių Žemaitės gimnazijos „šimtukų“ derlius negausus, jais gali pasidžiaugti du jaunuoliai: Tadas Serva ir Nojus Gureckis maksimalų įvertinimą gavo iš anglų egzamino. Šiuos abiturientus pasveikino Telšių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Mantas Serva ir „šimtukininkams“ skyrė šimto eurų apdovanojimus.
„Linkiu, kad kiekvienas savo gyvenimo keliu eitumėte drąsiai, išdidžiai, pasitikėdami savimi ir apsiginklavę jaunatvišku entuziazmu pasiektumėte pačių geriausių rezultatų“,— linkėjo M.Serva.
T.Serva ir N.Gureckis sulaukė daugybės plojimų ir džiaugsmo šūksnių.

Atestatų įteikimo ceremonija — kupina įvairiausių emocijų
Po jaudinančių gimnazijos direktoriaus Žydrūno Želnio, prelato Juozo Šiurio, Savivaldybės atstovų sveikinimo kalbų pagaliau prasidėjo atestatų įteikimo ceremonija. Kiekvienas abiturientas buvo kviečiamas ant scenos pasirašyti, o gimnazijos direktorius įteikinėjo brandos atestatus.
Pasipuošę abiturientai, skambant iškilmingai muzikai, lipo ant scenos ir baigė savo mokyklinę kelionę, turėdami brandos atestatą savo rankose. Ceremonijoje netrūko ir nuoširdžių apsikabinimų su auklėtojomis — kiekvienas, užlipęs ant scenos, atsisveikino ir apsikabino su savo pagrindinėmis vedlėmis gimnazijoje — Aina Šiaulyte, Regina Nostiene ir Ele Kakanauskiene.
Artimieji, draugai, šeimos nariai fotografavo, filmavo jaunuolių paskutinę dieną mokykloje ir plojo, didžiuodamiesi jų pasiekimais.
Nuo gimnazistų tėvų žodį tarė ir jaudinančią dainą atliko abiturientės Gaudijos Būtaitės tėtis Rimantas Būta.
„Prisiminkite, jog nėra nieko svarbiau, negu būti laimingam“,— sakė R.Būta. Jis pažymėjo, jog už tai, kad šiuo metu mokyklą baigę gali švęsti, turėti išleistuves, didele dalimi reikia dėkoti ukrainiečiams, kurie „už mus deda savo galvas“.
Po šių žodžių R.Būta uždainavo ir sujaudino klausytojus. Dar ilgai netilo jų plojimai.
Po ceremonijos abiturientas Modestas Gurauskas tarė nuoširdų žodį nuo visos laidos, po jo įteikti gėlių žiedai auklėtojoms bei mokyklos vadovui, pavaduotojai, o artimieji skubėjo sveikinti savo mylimiausius mokyklos kiemelyje, kur netrūko juoko, fotoaparatų blyksėjimo ir saulės spindulių.