Savivaldybės administracijai reikalingi „gyventojų nusiskundimų“ akiniai

Labai panašu į „meno ženklą“ — instaliaciją, iliustruojančią, kaip Savivaldybė tvarko paprastus reikalus.

„Facebook“ paskyrose neretai galima aptikti informacijos, liudijančios apleistas vietas Telšių rajone. Pasirodo, tokiomis vietomis pasigrožėti kai kada pasiūlo net Savivaldybės administracija ar Tarybos nariai.

Alvydas Ivoncius

Įdomi situacija. Į Savivaldybės tarybos narį Algirdą Bacevičių kreipėsi vienos Vaikų globos namuose įsikūrusios įstaigos vadovė ir pasiūlė pasidomėti … laiptais. Tarybos narys nuvyko, nufotografavo, tačiau jau tą pačią dieną informaciją ėmė ir paskelbė pati Savivaldybės administracija.
Ji pranešė: „Gauname nemažai gyventojų nusiskundimų dėl pastato, esančio Džiugo g. 6, Telšiuose, laiptų būklės. Telšių rajono savivaldybės administracijos atstovams nuvykus ir įvertinus esamą situaciją ir problemą, nuspręsta atlikti laiptų remontą.
Šiuo metu yra baigiami derinti techniniai laiptų projektavimo sprendimai, todėl norime informuoti, kad artimiausiu metu bus pradėti laiptų rekonstrukcijos darbai. Atsiprašome gyventojų už sukeltus nepatogumus. Dėkojame už jūsų kantrybę ir supratingumą“.
Sakytume, Savivaldybės administracija paskubėjo A.Bacevičiui užbėgti už akių, bet tai jokia bėda. Galbūt verta A.Bacevičiui dažniau lankytis apleistose vietose ir fotografuoti: kas nors gal praneš merui, vicemerui, Savivaldybės administracijos vadovams: dangus griūva — A.Bacevičius fotografavo, gelbėkitės! Gal tokios reakcijos padėtų greičiau ką nors sutvarkyti.
Visgi Savivaldybės administracijos pranešimas sukėlė pagrįstų ironiškų pastabų. Štai Nijolė Andruškaitė-Abromavičienė pakomentavo: „Keista….patys valdininkai nesugeba įvertinti laiptų būklės, kol negauna gyventojų nusiskundimų… begalinė gėda“.
Dar, sakytume, keisčiau, kad tie laiptai tokios būklės jau ne vienerius metus, o pastate veikia visas tuntas įvairių įstaigų.
Tai Telšių socialinės paramos centras, Telšių krizių centras, Socialinės paramos ir rūpybos skyrius, Visuomenės sveikatos biuras, Pedagoginės psichologinės tarnybos skyrius, Vaikų globos namai bei dar kelios. Šiose įstaigose dirba dešimtys „biudžetininkų“, bet, anot Savivaldybės administracijos pranešimo, prireikė „nemažai gyventojų nusiskundimų“ dėl tų laiptų ir pastato. Kaip sakoma, juokas pro ašaras…
Problema, regis, kur kas rimtesnė. Ne kartą rašėme, kad Savivaldybės taryba žarsto pinigus ne pačioms būtiniausioms reikmėms, prisidengdama „turizmais“, „sportu“, „ūkininkais“ ir panašiai. Taip išleista ne šimtai tūkstančių, o milijonai. Tuo tarpu nutriušę laiptai, pelijančios patalpos, apsemiamos vaikų žaidimų aikštelės, suirusios sporto aikštelės ir panašūs „smulkūs“ objektai akis drasko ne vienerius metus.
Ne kartą rašėme, kad dauguma Savivaldybės tarybos narių nė nežino paprastų problemų, varginančių ir įstaigas, ir gyventojus. Jokių „gyventojų nusiskundimų“ nė nereikėtų, jei Savivaldybė turėtų bent elementarią duomenų bazę, kurioje būtų informacija, kur ir ką reikia tvarkyti. Ir tie duomenys turėtų būti skelbiami viešai, suteikiant galimybę gyventojams tokią duomenų bazę savo pastebėjimais papildyti. Tuomet Tarybos nariai gal suvoktų, kad svarbiausia rajone ne privačių ūkininkų žemių melioracija ar užgaidos vieną po kito kepti dešimtis tūkstančių suryjančius „meno ženklus“.
Savivaldybės nuotraukose matote, kaip atrodo tie „legendiniai“ laiptai.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.