Pagrindiniai kriterijai renkantis indaplovę

Šiais laikais turime galimybę atsisveikinti su įvairiausiais buities darbais, kuriuos retai kada įvardijame kaip mėgstamiausius. Viena iš tokių užduočių yra indų plovimas, kurią yra pasiruošusios perimti indaplovės. Nusprendus išsirinkti tokią įrangą, teks susipažinti su pakankamai plačia jos įvairove – kad tai padaryti būtų paprasčiau, siūlome atkreipti dėmesį į kelis pagrindinius pasirinkimo kriterijus.

Montavimo būdas

Pagal šį kriterijų galima išskirti tris pagrindinius indaplovių tipus – įmontuojamos, laisvai pastatomos ir statomos ant stalo. Pirmojo tipo modeliai yra vieni populiariausių: jie lengvai įsilieja į virtuvės aplinką ir gali likti visiškai nematomi. To negalės pasiūlyti laisvai pastatomos indaplovės, tačiau šiuo atveju ryškiausias privalumas bus lengvos perkėlimo galimybės – tokį įrenginį bet kada galėsite perkelti į kitą kambario vietą. Tuo tarpu ant stalo statomos indaplovės bus kur kas kompaktiškesnės ir vienu kartu galės išplauti mažesnį kiekį indų, tačiau puikiai tiks tais atvejais, kai dėl vietos stokos neturėsite kitų pasirinkimų.

Talpa ir matmenys

Abu šie aspektai yra glaudžiai susiję tarpusavyje, tačiau pirmiausiai turėtumėte pradėti  nuo to, kiek vietos indaplovei galėsite paskirti – pagal tai išsirinksite tinkamus matmenis. Jei vieta, kurią numatėte šiam prietaisui yra pakankamai erdvi, svarbu atkreipti dėmesį ir į talpą, kuri yra matuojama indų komplektų skaičiumi.

4 asmenų šeimai dažnai patariama rinktis maždaug 12 komplektų įrenginius, tačiau svarbu atsižvelgti ir į asmeninius įpročius. Jei dažnai sulaukiate svečių ar, priešingai, mėgstate vakarieniauti ne namuose, atitinkamai reikėtų paieškoti talpesnių ar kompaktiškesnių variantų. Visgi, jei galite sau leisti, nesuklysite pasirinkę talpesnę indaplovę, kuri turi pusinės įkrovos programą. Tuomet galėsite naudotis tik viršutine ar apatine jos dalimi, o kai prireiks, indaplovė bus pasiruošusi išplauti ir didesnį kiekį indų.

Energijos efektyvumas

Energijos efektyvumą pirmiausiai apibrėžia jo klasės – kuo arčiau abėcėlės pradžios yra prie šio rodiklio nurodyta raidė, tuo didesnio ekonomiškumo galima tikėtis. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad gamintojai siūlo įvairias technologijas ir programas, kurios gali dar labiau sumažinti energijos sąnaudas. Pavyzdžiui, AEG indaplovės neretai aprūpinamos natūralų džiovinimą užtikrinančia „AirDry“ technologija: tuomet ciklo pabaigoje yra automatiškai praveriamos durelės, kad indai džiūtų efektyviau, o energijos tam reikėtų mažiau. Tačiau panašių sprendimų rasite ir daugiau.

Triukšmingumas

Jei jau dabar žinote, kad indaplovę naudosite naktį ar vėlai vakare, o galbūt ją statysite virtuvėje, kuri yra sujungta su svetaine, triukšmingumas bus ypač svarbus. Idealiu atveju jis turėtų neviršyti 48dB – tuomet apie šio prietaiso veikimą paprasčiausiai pamiršite. Tačiau dažniausiai visi šie įrenginiai veikia pakankamai tyliai, jog netrikdytų Jūsų kasdienybės.

Papildomos funkcijos

Be jau minėtos pusinės įkrovos programos, indaplovės gali būti aprūpintos ir kitomis funkcijomis, kurios užtikrina paprastesnį jų naudojimą. Plovimo pradžios atidėjimas, indų išsitepimo lygio, vandens kietumo jutikliai, didesnė programų įvairovė – tai tik keletas tokių išskirtinumų. Šiuo atveju turėtumėte pagalvoti, kokios galimybės pasitarnaus praktiškai, kadangi nuo jų gali priklausyti ir šios įrangos kaina.

Prekinis ženklas

Tiek indaplovių kaina, tiek ir jų patikimumas iš dalies priklauso nuo prekinio ženklo. Niekuomet nesuklysite pirmenybę teikdami gerai žinomoms kompanijoms, tokioms kaip AEG, Bosch, Beko, Siemens ar Electrolux. Tiesa, labiau pasidomėjus gamintojais, šį sąrašą pavyks gerokai praplėsti. Platų patikimais prekiniais ženklais pažymėtų indaplovių pasirinkimą rasite užsukę į Pigu.lt el. parduotuvę.

Atkreipę dėmesį į šiuos kriterijus, turėtumėte pakankamai lengvai išsirinkti būtent Jums tinkančią indaplovę. Variantų prekyboje dabar tikrai netrūksta – belieka tik išsigryninti asmeninius savo poreikius.