Įgyvendintas projektas „Tryškių miestelio viešųjų erdvių atnaujinimas“

Daugiafunkcė sporto aikštelė.

Pagal pasirašytą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą sutartį, Telšių rajono savivaldybės administracija įgyvendino projektą „Tryškių miestelio viešųjų erdvių atnaujinimas“ Nr. 08.2.1-CPVA-R-908-81-0006 (Toliau — Projektas). Bendra jo vertė — 2 tūkst. 123 Eur, iš kurių ES struktūrinių fondų lėšos sudaro 56 proc., valstybės biudžeto lėšos — 5 proc. ir Savivaldybės biudžeto lėšos — 39 proc. Projektas pradėtas įgyvendinti 2018 m., baigtas 2022 m.
Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis. Projekto tikslas — prisidėti prie Tryškių miestelio socialinės ir ekonominės plėtros skatinimo.
Projekto įgyvendinimo metu Tryškių miestelyje buvo kompleksiškai sutvarkyta viešoji aplinka ir pagerinta bendruomeninė infrastruktūra: sutvarkyta Turgaus aikštė ir Turgaus aikštės gatvė su šaligatviais, įrengta turgavietė šalia seniūnijos pastato, prekybiniai paviljonai, viešas tualetas, sutvarkyta Šviesos gatvė su šaligatviais, įrengtos viešosios poilsio ir laisvalaikio erdvės vietos bendruomenės aktyviam ir pasyviam poilsiui prie Virvytės upės, sutvirtinti upės šlaitai, įrengta lauko estrada su aikštele ir suolais, įrengtos mini pavėsinės su stalais ir suolais, daugiafunkcė sporto (krepšinio, lauko teniso, futbolo) aikštelė, tinklinio aikštelė, pliažas ir maudynių vieta su persirengimo kabina, prieplauka, suaugusiųjų treniruoklių ir vaikų žaidimo aikštelė, mažosios architektūros elementai, pėsčiųjų-dviračių takas, veja, apšvietimas, lietaus nuotekų tinklai, vaizdo stebėjimo kameros.
Projektas buvo įgyvendinamas kartu su partneriu — VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija (toliau — Kelių direkcija). Pagal Kelių direkcijos pasirašytas rangos darbų sutartis (Kelių direkcijos finansavimo lėšos sudarė 3 tūkst. 514,2 Eur), rekonstruotos Tryškių miestelio Stoties g., Lazdynų Pelėdos g., Klaipėdos g. ir Telšių g., įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai bei šaligatviai, atraminė sienelė, apšvietimas, įrengti lietaus nuotekų tinklai.
Įgyvendinus šį projektą, Tryškių miestelio gyvenamoji aplinka tapo saugesnė, kokybiškesnė ir patrauklesnė. Miestelio gyventojai bei svečiai turi galimybę komfortiškai leisti laiką sutvarkytose laisvalaikio ir poilsio zonose. Sutvarkyta viešoji infrastruktūra prisidėjo prie miestelio įvaizdžio gerinimo, patrauklių sąlygų investicijoms, gyventojų saugumo ir patogumo.

Telšių rajono savivaldybės informacija