Telšių gedulo namų rekonstrukcijos vizija tapo realybe

Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios prelatas Juozas Šiurys pašventino gedulo namų patalpas ir kvietė visus susirinkusius maldai.

Telšių gedulo namai tapo neatpažįstami po devynis mėnesius trukusių kapitalinio remonto darbų, kurių metu trimis etapais atlikta patalpų renovacija. Pasibaigus jai, apsidairyti po atsinaujinusias patalpas neseniai buvo pakviesti garbūs svečiai. Naujai atgimusius Telšių gedulo namus pašventino Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios prelatas Juozas Šiurys.

Justina Lukošienė

Pasak naujojo Telšių gedulo namų direktoriaus Romano Roko Klingerio, iš pradžių buvo sumanyta atlikti patalpų einamąjį remontą, tačiau išėjo kapitalinis. „Tikriausiai paslaugų sektoriuje tai yra labai mažas žingsnis, bet mūsų verslui – gana didelis. Noriu padėkoti tėčiui už pasitikėjimą, už tai, jog leido dirbti taip, kaip norėjau, ir, tikiuosi, kad pavyko visai neblogai. Labai dėkoju darbuotojams. Per visą šį laiką kraustėmės tris kartus, savo veiklos nebuvome sustabdę. Šiandien rytą didžiosios salės poilsio kambaryje pakabinome M.K. Čiurlionio paveikslą (kopiją) „Bičiulystė“. Ta bičiulystė ir mūsų rate, ir toje veikloje, kurią mes darome, yra tikrai labai svarbi“, – kalbėjo naujasis direktorius.
Po to žodis buvo suteiktas Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios prelatui Juozui Šiuriui, kuris pašventino gedulo namų patalpas. „Visada įėję į šiuos gedulo namus meldžiamės už mirusiuosius. Kaip tik šiandien sukanka 16 metų nuo a. a. Romano mamytės Reginos mirties. Nuoširdžiai pasimelskime už ją, prisimindami ir dėkodami jai už sūnų, pasiaukojimą šioje žemėje, kad ji būtų laiminga Amžinybėje, ir kartu už visus mirusiuosius, kurie buvo šiuose namuose ir iš jų iškeliavo į Amžinybę“, – kvietė maldai dvasininkas.
Įmonės įkūrėjas, akcininkas, buvęs direktorius Romanas Klingeris pasidžiaugė sūnaus sumanyta ir įgyvendinta gedulo namų vizija bei palinkėjo visam kolektyvui toliau taip darniai darbuotis.
Atvykę garbūs svečiai, tarp kurių buvo Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, palinkėjo naujajam direktoriui stiprybės ir kantrybės vystant tėvo sukurtą verslą, o Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvienė tarė: „Visam kolektyvui linkiu sveikatos. Tegul angelai saugos Jus“.