„Čekiukų“ skandalo rezultatas – Tarybos nariai kainuos brangiau

Mūsų „tarnai“ – Savivaldybės tarybos nariai – kainuos neįtikėtinai brangiai, omenyje turint atlyginimų ir darbo krūvių bei laiko santykį.

„Išmintingasis“ Seimas nusprendė, kad savivaldybių tarybų nariams už darbą turi būti apmokama. Šis sumanymas kilo po žurnalisto Andriaus Tapino tyrimo dėl „čekiukų“, kai pasirodė, jog savivaldybių tarybų nariai valdiškus pinigus leido atsainiai ir net neleistinai.
Alvydas Ivoncius

Visa veikla – degalų bakuose
Savivaldybių tarybų nariams buvo skiriama pinigų neva „Tarybos nario veiklai“. Buvo galima apmokėti už telefono ryšį, kanceliarines prekes, degalus ir panašiai. Pasirodo, dalis vietinių išrinktųjų daugiausia pinigų išleisdavo degalams, apie ką rašėme. Vadinasi, jie turėjo skersai išilgai važinėtis po rajoną, tvarkydami rinkėjų ir Savivaldybės „reikalus“. Paklausti Savivaldybės tarybos nariai atšaudavo neva „vykdavę pas rinkėjus“. O iš tiesų aktyvesnis bendravimas su rinkėjais paprastai baigiasi kartu su rinkimais. Paskui mes daugumai Savivaldybės tarybos narių neberūpime. Lyg maža to, jie apskritai nesidomi, kokia padėtis yra miesteliuose, įstaigose. Mūsų išrinktųjų dauguma pasitenkina per mėnesį pasėdėdama keliuose posėdžiuose.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr.63)