Klaipėdiečiams ligonė tapo „politine kaline“

Redakcija gavo trijų klaipėdiečių pasirašytą pranešimą, kad gegužės 29 dieną Telšiuose prie Teismo, Prokuratūros, Savivaldybės ir Seimo nario Valentino Bukausko biuro bus rengiami piketai. Pranešimą pasirašė Nepartinio demokratinio judėjimo Klaipėdos skyriaus pirmininkė Virginija Jurgilevičienė, Klaipėdos jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkas Virginijus Partaukas, Lietuvos žmogaus teisių gynimo Klaipėdos atstovybės narė Stanislava Urniežienė.

Alvydas Ivoncius

Moteris ėmė kurti baisius kaltinimus
Prie Telšių teismo piketuotojų nesulaukėme. Pasirodo, jie stoviniavo prie „Tulpės“, atrėmę į tvoreles ir sienas plakatus ar juos laikydami rankose.
Atsiųstame Redakcijai pranešime lyg ir buvo aiškus piketo tikslas: „V.S. (vardas ir pavardė Redakcijai žinomi) — pirmoji telšiškė atkurtos Nepriklausomos Lietuvos laikais patirianti politinį susidorojimą“. Tačiau pranešime nėra nieko konkretaus, kodėl ponia V.S. patyrė politinį susidorojimą.
Moteris dirbo viename vaikų lopšelyje-darželyje. Prieš keletą metų mums buvo atsiuntusi raštą su keistais kaltinimais V.Bukauskui. Vėliau tokie pat kaltinimai pasirodė ir socialiniuose tinklalapiuose. Kartą ji žurnalistus pakvietė neva į piketą, tačiau jame buvo viena pati ir dėstė savo kaltinimus V.Bukauskui. Esą jis ją išprievartavęs, net brolį nužudęs. Jos brolis žuvo eidamas geležinkelio bėgiais. Vėliau kaltinimų gausėjo. Ir visi buvo panašaus turinio. V.Bukauskas sietas su nusikalstamu Telšių pasauliu, galiausiai jam priskirta prekyba žmonėmis ir panašūs keisti kaltinimai.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 41 (10053)

1 Komentaras

  1. Susirinkimų įstatyme yra įrašyta, kad galima piketuoti 75 metrai nuo teismo. Atsiskaičiavome 75 žingsnius ir mums gavosi, kad šalia gatvių sankryžos, prie Tulpės. Mums nesirodo, kaip Kalvotosios Žemaitijos žurnalistui, mes vadovaujamės įstatymu. Keista, kai rodosi, galimai žurnalistui reikėtų pačiam sveikatą pasitikrinti, kad nesirodytų.

Komentarai nepriimami.