Todėl, kad baigiasi „ant ėl“

Antradienį Žemaitijos sostinėje vairavimo mokyklos „Saugrida“ automobilis „Volkswagen Golf“ pėsčiųjų perėjoje partrenkė moterį. Įvykio vietoje rankomis gestikuliuodamas vairavimo instruktorius pareigūnams aiškino, kas nutiko.

Giedra Akavickienė

Reklamoje mokytojai — profesionalai
Nelaimė atsitiko 12.53 val. Kalno-Gedimino gatvių sankryžoje, kur nuolat įvyksta skaudžios avarijos.
Telšių policijos teigimu, 2011 metų laidos „Volkswagen Golf“ vairavo 56 metų instruktorius iš Plungės.  
24 metų nukentėjusiai Degaičių kaimo gyventojai Regioninėje Telšių  ligoninėje diagnozuotas galvos paviršinis sužalojimas. Suteikus pagalbą,  pacientė išleista gydytis į namus.
Kursus Plungėje ir Mažeikiuose rengiančios vairavimo mokyklos interneto svetainėje rašoma, jog pasirinkus šią mokymosi įstaigą važiuosite naujausių modelių lengvaisiais mokomaisiais automobiliais, o vairavimo instruktoriai turi ilgametę patirtį, kantrūs, supratingi ir profesionalūs.
Deja, šis nelaimingas autoįvykis dar kartą patvirtino, kad keliuose tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems reikia būti itin budriems. Manoma, kad ši nelaimė įvyko didelę vairavimo patirtį turintį vairuotoją apakinus ryškiai vidurdienio saulei.
Įvykį toliau tiria policija.

Direktorius kaip kiškis nėrė į krūmus
Susisiekus su vairavimo mokyklos „Saugrida“ direktoriumi, šis tarsi kiškis nėrė į krūmus. Vadovas nesiteikė nei atskleisti savo pavardės, nei komentuoti, kaip atsitiko, kad jo pavaldinys — patyręs vairavimo instruktorius — pėsčiųjų perėjoje sužalojo žmogų.
Pateikiame sutrumpintą pokalbį telefonu:
— Nieko nekomentuosiu.
— Kodėl?
— Todėl, kad baigiasi ant „ėl“.
— Bet vis dėlto…
— Nėra nė vieno kalto, vairuotojas nekalba, o Jūs — labai smalsi.
— Ačiū už komplimentą, bet Jūs, būdamas vairavimo mokyklos vadovas, turėtumėte pasakyti savo nuomonę apie nelaimę Telšiuose.
— Kai bus priimtas sprendimas iš aukščiau, tada skambinkite.
— Aukščiau — tai Dievas danguje, negi teks laukti, kol pas jį nukeliausime, kad sužinotume, kas nutiko perėjoje.
— Na, matote, jūs — tikinti, o aš — ne, tai apie ką mes galime kalbėti. Viso gero!