Muzikos mokyklos bendruomenę sukrėtė nusikaltimas

Telšių muzikos mokyklos bendruomenę sukrėtė žinia apie apiplėštą jų mokytoją.

Giedra Akavickienė

Apie pavojų įspėjo moksleivius
Antradienį, prieš prasidedant pamokoms, pedagogai mokinukams kalbėjo ne apie natas, o papasakojo apie pirmadienio vakarą užpultą iš darbo namo grįžtančią mokytoją. Vaikai įspėti nevaikščioti vieni.
„Bus kur kas saugiau, jeigu jus parveš tėveliai“,— sakė pedagogai.

Atėmė rankinę
Telšių policijos teigimu, 50 metų telšiškė užpulta pirmadienio vakarą apie 20.15 val. ties Birutės gatvės 14-uoju namu.
Nors moteris suriko: „Gelbėkit“, jos pagalbos šauksmo niekas neišgirdo — aplink nebuvo nė gyvos dvasios. Plėšikas spruko su grobiu, o nukentėjusiajai beliko kreiptis į policiją.
Nusikaltėlis auką užpuolė iš už nugaros. Pasak nukentėjusiosios, pajutusi smūgį į kaklą, neišsilaikiusi ir nugriuvusi. Užpuolikas negrasino, tik  panaudojo fizinį smurtą.
Pasinaudodamas bejėgiška moters padėtimi, nusikaltėlis išplėšė iš rankų rankinę, kurioje buvo piniginė su maždaug 30 eurų, įvairiais dokumentais, kortelėmis, taip pat akiniais, mobiliojo ryšio telefonu, raktais. Iš viso padaryta 583 eurų turtinė žala.

Gatvė nefilmuojama
Regioninėje Telšių ligoninėje nukentėjusiajai diagnozuotas kaklo raumenų patempimas ir kairės alkūnės nubrozdinimas.
Dėl plėšimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, ieškomas įtariamasis. Telšių policijoje pasiteiravus, kokie užpuoliko požymiai, gautas atsakymas, kad ši informacija tikslinama.
Plėšiko paieškas gali sunkinti tai, kad užpuolimo vietoje aplinka nefilmuojama.
Policijos elektroninių paslaugų sistemoje „ePolicija.lt“, pirminėje informacijoje apie policijoje registruotus įvykius, nurodoma, kad Telšiuose, Birutės gatvėje, 500 metrų spinduliu, nuo 2015 m. sausio 1 d. iki sausio 14 d. užregistruoti 4 įvykiai. Per 14 parų tai išties nemažai.