Žalioji mados infekcija — apie madą kitaip

Kovo 18 dieną Žemaitės dramos teatre pirmą kartą įvyko Žalioji mados infekcija, skirta Pasaulinei Žemės dienai paminėti. Žiūrovai turėjo unikalią progą išvysti iš antrinių žaliavų pagamintų rūbų, kurie skirti laisvalaikiui, vakarui ir mokyklai.

Simona Damanskytė

Drabužiai iš netradicinių medžiagų
Renginio pradžioje pasirodė šokių grupė „Divain“ (vadovas Deivydas Račkauskas). Vėliau pristatyta VDA Telšių fakulteto kostiumo dizaino/aprangos ir mezgimo dizaino programos studentės Erikos Jankauskaitės sukurta rūbų kolekcija.
Žaliojoje mados infekcijoje pasirodė šešios komandos. Dalyvavo Luokės  gimnazijos (vad. Akvilė Bukinienė, Igoris Bukinas ir Deivydas Račkauskas), Telšių „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos (vad. Dinara Dacienė ir Jadvyga Martinkienė), Socialinių paslaugų centro Telšių dienos centro (Ligita Tomkevičienė, Margarita Bidvaitė Dargužienė, Ingrida Jurkienė ir Irena Fedotova) ir Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos (vad. Ligita Kaziukonė) atstovai. Taip pat savo kurtus darbus pristatė studentė ir šio renginio idėjos autorė Milda Barkutė bei Žemaitijos kolegijos kultūrinės veiklos vadybos studentės Gintarė Rimkūnaitė ir Inga Jankutė.
Kūrėjai pasitelkė išmonę: vieni pagamino rūbą iš kompiuterio klaviatūros nenaudojamų detalių, kiti drabužius kūrė iš polistireno ar šiukšlių maišų, dar kiti — iš šieno ir kt.

Žiūrovų simpatijos — luokiškiams
Susirinkusiuosius sveikino Kultūros centro direktorė Birutė Juozapavičienė, sakydama, jog jau seniai pas juos nebuvo tiek daug jaunimo, kurie nuoširdžiai ruošėsi, repetavo. „Tai ne tik mados fiesta, bet tikrų tikriausia Žalioji mados infekcija, kurios dalyviai įdėjo daug pastangų, fantazijos ir širdies bei paruošė tokį renginį“,— sakė ji.
Žaliąją mados infekciją suorganizavo Telšių kultūros centras, o prizus  nugalėtojams įsteigė Telšių rajono savivaldybės Aplinkos ir civilinės  saugos poskyrio darbuotojai. Autoriams įteiktos padėkos. Dėkota ir renginio  režisierei Alinai Mišeikytei bei šio renginio idėjos autorei Mildai  Barkutei, studijuojančiai Danijoje, o šiuo metu atliekančiai praktiką  Kultūros centre. Padėka skirta ir vakaro vedėjoms G.Rimkūnaitei bei I.Jankutei.
Komisijos narės dizainerė Ingrida Bušeckienė, Telšių rajono savivaldybės Aplinkos ir civilinės saugos poskyrio vyriausioji specialistė Kristina Jankauskienė, Telšių rajono savivaldybės kultūros centro dailininkė ir scenografė Aušra Misiūrienė bei VDA Telšių fakulteto kostiumo dizaino/aprangos ir mezgimo dizaino programos studentė E.Jankauskaitė išrinko tris vakaro nugalėtojus.
I.Bušeckienė šį renginį vadino pasisekusiu. „Nors yra tik trys nugalėtojų pozicijos, tačiau visi dalyviai stengėsi, įnešė gerą energiją, paliko gero renginio įspūdį“,— teigė komisijos narė. Ji linkėjo, jog Žalioji mados infekcija taptų tradicinė ir būtų surengta kitąmet. Žiūrovai irgi galėjo balsuoti už labiausiai patikusią komandą ar kompoziciją. Jų simpatijas ir specialųjį prizą pelnė Luokės gimnazijos komanda.
Už geriausią mokyklinę uniformą prizas atiteko taip pat Luokės gimnazijai, už laisvalaikio rūbą — Vincento Borisevičiaus gimnazijai, o už vakarinę aprangą — Socialinių paslaugų centro Telšių dienos centrui.

striukės