Iš Telšių gatvės — į Telšius

Šiemet žaliaskarė eglė, kuri visą šventinį laikotarpį džiugins miestelėnus ir svečius, užvakar į Žemaitijos sostinės Turgaus aikštę atvežta iš Žemaičių Kalvarijos Telšių gatvės sodybos, pažymėtos 13-uoju numeriu.

„Man tai aštuntoji eglė, kurios papuošimu reikia rūpintis. Beje, tokios aukštos dar neturėjome“,— sakė Telšių miesto seniūnas Kazys Lečkauskas.
Pasak eglę dovanojusių Genovaitės ir Juozo Šugždų, žaliaskarė augo šalia šulinio ir, matyt, galėdama „atsigerti“ iki soties, tokia aukšta išaugo. Kai galingas kranas ją nuleido šalia miesto laikrodžio su meška, jos viršūnė pranoko bokštą, o šis — 17 metrų. Žinoma, papuošta eglė kiek „sužemės“, nes ją reikės gerokai įleisti į specialią grindinyje padarytą ertmę.
Eglę daugiau kaip prieš 35-erius metus Žemaičių Kalvarijoje savo sodyboje pasodino Genovaitės mama. Čia dabar gyvena ją dovanoję sutuoktiniai. Genovaitė — vietinė, o Juozas — iš Telšių.
Seniūnas užsiminė, jog paskelbus spaudoje ir per radiją skelbimus, kas galėtų didžiosioms metų šventėms padovanoti eglę, gavo šešetą pasiūlymų. Žinoma, išsirinkta pati gražiausia žaliaskarė.
Kaip ji sužibės gruodžio 6-ąją 18 valandą per Telšių miesto gimtadienį, priklausys nuo seniūnijos komandos ir talkininkų, ypač nuolatinės pagalbininkės floristės Birutės Lekavičiūtės kūrybiškumo.
K.Lečkauskas užsiminė, jog tenka verstis be specialaus biudžeto, tačiau ir tokiomis sąlygomis gražiausios eglės rinkimuose vienais metais telšiškiams Lietuvoje buvo pripažinta trečioji vieta.
Telšius puoš ne tik ši eglė. Žaliaskarės sužibės Katedros aikštėje ir prie Mažosios bažnytėlės. Šių eglių atvežimu taip pat rūpinasi miesto seniūnija. Žinoma, atsiras ir privačių iniciatyvų. („KŽ“ inf.)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.