Geriausiai kraštovaizdis suplanuotas Telšiuose

Gintarė Baltrūnė, Petras Kuizinas ir Algirdas Žebrauskas.

Aplinkos ministerijos paskelbtame geriausių kraštovaizdžio architektūros darbų konkurse Telšių rajono savivaldybės pateiktas projektas „Telšių miesto urbanizuotos teritorijos gamtinio karkaso formavimas ir stiprinimas“ surinko daugiausiai vertinimo komisijos narių balsų ir nominuotas 2018 m. kraštovaizdžio architektūros darbų konkurso nugalėtoju.

Lapkričio 21 dieną Vilniaus Rotušėje įvyko apdovanojimo ceremonija, kurioje apdovanoti geriausi praėjusių metų architektūros darbai: geriausias architektūros kūrinys — verslo centras „Green Hall 2“, geriausias urbanistikos kūrinys — „Ogmios miesto“ viešųjų erdvių urbanistinė transformacija Vilniuje, geriausias kraštovaizdžio architektūros darbas — „Telšių miesto urbanizuotos teritorijos gamtinio karkaso formavimas ir stiprinimas“.
Aplinkos ministerijos įsteigtą diplomą ir apdovanojimą atsiėmė Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. „Visada sakiau ir sakysiu, kad pagrindinis mūsų tikslas — sukurti patrauklią investicijoms ir gyvenimui aplinką. Įgyvendinti projektai padarė mūsų miestą ir rajoną gražesnį ir saugesnį, atsirado daug patrauklių viešųjų erdvių, pritaikytų aktyviam telšiškių laisvalaikiui, bendruomeniniams ir kultūriniams renginiams organizuoti. Pasikeitusi aplinka taip pat sukūrė palankias sąlygas naujo smulkaus verslo kūrimuisi. Masčio pakrantę, Senamiestį pamėgo miestiečiai ir svečiai, vietos verslininkai pasiūlė jiems naujų pramogų ir laisvalaikio praleidimo būdų. Daug puikių projektų jau įgyvendinta arba įgyvendinama, tačiau patikinu, kad tempo nemažinsime ir ateityje“,— neslėpdamas emocijų, sakė rajono vadovas P.Kuizinas.
Pasak Architektūros skyriaus vedėjos Gintarės Baltrūnės, Administracijos pateiktoje konkurso paraiškoje buvo sudėtas ne vienas infrastruktūros gerinimo projektas, tai ir Senamiesčio, centrinio miesto stadiono rekonstrukcija, Katedros aikštės, Masčio ežero tvarkymo darbai ir kt. Meras Petras Kuizinas dėkoja visai didžiulei komandai, kurių pastangomis buvo paruošti ir įgyvendinti minėti projektai: „Ačiū Administracijai, buvusiam ilgamečiam Telšių vyr. architektui, VDA Telšių fakulteto prof. Algirdui Žebrauskui, projektuotojams: UAB „Panprojektas“, projektavimo studijai „Katedra“, V.Klimavičiaus įmonei, UAB „Banduva“, UAB „Inžinerinė mintis“, UAB „Hidrostatybos projektai“ ir kt.“
Sausio mėnesį Telšių projektas „Telšių miesto urbanizuotos teritorijos gamtinio karkaso formavimas ir stiprinimas“ bus teikiamas Europos Tarybos kraštovaizdžio apdovanojimo konkursui. (Telšių rajono savivaldybės inf.)