Savivaldybės meras nuotoliniu būdu susitiko su LR prezidentu Gitanu Nausėda

Ketvirtadienį nuotoliniu būdu Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas susitiko su LR Prezidentu Gitanu Nausėda. Susitikime taip pat dalyvavo Mažeikių, Plungės bei Rietavo savivaldybių merai.
Pokalbio metu Savivaldybių vadovai su LR Prezidentu bei Prezidentūros komanda aptarė šias temas:
1. Nuveiktų darbų iš pirmosios darbo dienos Telšių regione, kuri įvyko 2020 m. sausio viduryje, apžvalga. Tuomet LR Prezidentui bei komandai regiono merai išsakė didžiausias problemas, su kuriomis susiduria rajonai. Dabar surengto susitikimo metu aptarta, ką pavyko pasiekti ar išspręsti. Pasidžiaugta, kad inicijuotos įstatymų pataisos dėl elektros oro linijų kabeliavimo išlaidų savivaldybėse teisingesnio pasidalijimo, kurios buvo priimtos Seime ir įsigaliojo 2021 m. vasario mėnesį.
2. Pandemijos valdymas ir vakcinavimo procesas. Rajono meras Kęstutis Gusarovas pristatė esamą situaciją rajone, kuri per pastarąsias keletą dienų pasikeitė Savivaldybei viršijus 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų per paskutines 14 dienų. Taip pat LR Prezidentui pristatyta esama situacija apie vakcinacijos procesą bei aptartos galimybės ieškant priemonių, siekiant skatinti kuo sklandesnį vyresnio amžiaus gyventojų vakcinavimą savivaldybėse.
3. Žmonių su negalia situacija regione. Apžvelgta esama situacija socialinės, švietimo bei infrastruktūros srityse. LR Prezidentas susitikimo metu atkreipė merų dėmesį į žmonių su negalia gerovę regione. Telšių rajono meras akcentavo bei atkreipė dėmesį į šioje srityje kylančius sunkumus dėl fragmentiškų paslaugų teikimo, kriterijų suderinamumo dėl neveiksnumo, lėšų galimo trūkumo įgyvendinant Institucinės pertvarkos projektus.
4. Viešasis transportas. Diskutuota, kokiais instrumentais, priemonėmis ar teisės aktais būtų galima skatinti Telšių regiono gyventojų naudojimąsi šia paslauga. LR Prezidento nuomone, viešojo transporto prieinamumo regiono gyventojams problemą galima būtų spręsti Tauragės regiono pavyzdžiu, kai sujungus keleivių vežimo organizavimo funkcijas į vieną agentūrą, atsirastų galimybė turėti objektyvesnį bei duomenimis pagrįstą valdymą, taip pat tokio sprendimo pagalba būtų išgryninti maršrutai bei jų tinklas.
Susitikimo metu Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas LR Prezidentui Gitanui Nausėdai pristatė bei kėlė Savivaldybės problemas. K.Gusarovas akcentavo bei kvietė atkreipti dėmesį į svarbą užtikrinti pakankamą priešgaisrinės funkcijos finansavimą savivaldybėms, koreguoti valstybinės žemės sklypų pardavimo ir nuomos aukcionų organizavimo tvarką bei pagalbą įgyvendinant Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos reikalavimus rajone.
„Džiugu, kad LR Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia išvažiuojamąsias darbo dienas ir grįžo į Telšių regioną, kuriame su komanda dirbo praėjusių metų sausį. Labai svarbu, jog yra palaikomas bendradarbiavimas su savivaldybių merais, suteikiama galimybė tiesiogiai išgirsti, kaip sekasi spręsti tuomet išsakytas problemas bei pristatyti ir atkreipti dėmesį į tas sritis, kurių šiuo metu be Valstybės valdžios pagalbos savivaldybės neturi galimybės pagerinti“,— susitikimų svarbą akcentuoja Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas. (Telšių r. sav. inf.)