Vyriausioji tarnybinės etikos komisija tirs Alfredo Maželio elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė pradėti tyrimą dėl Varnių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus Alfredo Maželio elgesio. O mes birželio mėnesį rašėme apie jo įspūdingą atlyginimą.

Alvydas Ivoncius

Domėsis sprendimais dėl sutuoktinės tarnybos
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija paskelbė: „VšĮ Varnių pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Alfredas Maželis pastaruosius trejus metus galbūt nuolat sprendė klausimus dėl šioje įstaigoje odontologe dirbančios savo sutuoktinės tarnybos eigos. Dėl šių aplinkybių Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo tyrimą.
Bus aiškinamasi, ar A. Maželis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam kilus — nusišalinti. Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.“
Anaiptol ne visuomet Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos tyrimai baigiasi pripažinimu, kad asmuo pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą. Štai neseniai ši komisija tyrė, ar įstatymo nepažeidė vicemeras Mantas Serva. Komisija nustatė, kad jis niekuo neprasikalto.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 64 (10376)