Degaičiuose „bulbynę“ maišė ir garsi Lietuvos humoristė

Praėjusį šeštadienį nuo pat ryto Degaičiuose vyko trečiasis „Bulbynės vėrėma čempionats“.

Virginija Keršienė

Dalyvavo devynios komandos — jungtinės ir pavieniui: Degaičių-Švėkšnos — „Jouds rendelis“, Vilniaus-Šilutės-Degaičių-Klaipėdos — „Liuks šefs“, Šiaulių-Kuršėnų „Šauliai“ (Šaulių sąjungos 6-oji rinktinė), taip pat „Valstiečių gaspadinės“ iš Telšių, „Rėna“ iš Nevarėnų, „Saulėgražos“ iš Eigirdžių, „Kunigundos ir jų vyrai“, „Prietelkos“ ir „Savi 5“ — pastarųjų trejetas — iš Degaičių.
Čempionatui vadovavo gaspadinė — aktorė ir humoristė Violeta Mičiulienė. Įsikūrusios ir čempionatui pasiruošusios virėjų komandos trumpai prisistatė: vieni — šūkį paskelbė, kiti — dovanomis vedėją pradžiugino, treti — šokio žingsneliu pasirodė.
Po Telšių rajono savivaldybės mero Kęstučio Gusarovo sveikinimo gaspadinės skubėjo kaisti puodus ir virti „bulbynę“. O virė įvairiausių — „šiupininę“, „bulbynę“ — su grybais, daržovėmis ir t.t.
Komisija, sudaryta iš 5 asmenų, degustavo ir vertino „bulbynes“. Vėliau paskelbti nugalėtojai. Pirmąją vietą laimėjo „Savi 5“ iš Degaičių (šefas Vaclovas). Jungtinei Šiaulių-Kuršėnų komandai „Šauliai“(šefas Kęstutis) atiteko antroji vieta, o trečiąja vieta įvertintos – „Valstiečių gaspadinės“ iš Telšių (šefė Daiva).
Visos nugalėtojų komandos gavo po išskirtinę organizatorių atminimo dovaną — stiklinį puodą, medalių, saldžių dovanų ir piniginių prizų. Pirmosios vietos laimėtojams dar dovanotas didžiulis medinis samtis su užrašu „Bulbynės vėrėma čempionata nugalietojams“. Komandai „Saulėgražos“ iš Eigirdžių įteiktas „Žiūrovų simpatijų“ prizas, jungtinei Vilniaus-Šilutės-Degaičių-Klaipėdos komandai „Liuks šefs“ atiteko „Stilingiausio įvaizdžio“ vardas, o „Rėna“ iš Nevarėnų pripažinta „Originaliausia“ komanda.
Į šventę su dovanomis atvyko svečiai: LR Seimo nariai Valentinas Bukauskas ir Rimantė Šalaševičiūtė bei europarlamentaro Bronio Ropės padėjėja Daiva Puplauskienė.
Visos dalyvių komandos gavo „dėkavones“ — medines pjaustymo lenteles su užrašu ir saldžių dovanų.
Po smagių apdovanojimų begalę žiūrovų sukvietė savo išskirtinėmis dainomis, šokiais ir sceninių kostiumų įvairove stebinanti grupė „Sare Roma“ ir jos vadovas Ištvanas Kvik. Vaikų laukė nemokami batutai, jie galėjo maudytis putų šou, pasidžiaugti animatorės Fėjos pieštais veidukais bei pažaisti su burbulais. Norintieji pasistiprinti, ragavo „bulbynę“ bei pasinaudojo prekybininkų paslaugomis.
Šventė įvyko Degaičių bendruomenės vykdomo projekto „Savitų kultūrinių tradicijų išsaugojimas ir tęstinumas Degaičių seniūnijoje“, finansuojamo iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai, Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto bei Telšių rajono savivaldybės lėšų.