Tryškiuose įrengta aikštelė vaikams

Tryškiuose, Stakminių ir Šatrijos gatvių sankirtoje, kadaise buvusioje turgavietės teritorijoje, pastatyti vaikų žaidimų įrenginiai, suartas žemės plotas, pasėta žolė.
Jurgitos ir Sauliaus Einingių idėja beveik įgyvendinta. Prie to savo darbu, technika, finansais labai prisidėjo Gitana ir Darius Dovidauskai. Nuostabu tai, kad aplinkinių gatvelių gyventojai neliko abejingi: darbu ir finansais taip pat parėmė idėjos įgyvendinimą. Smagu, kad ši vieta dabar tampa šeimų traukos centru miestelyje. Pavasarį dar bus atliekami tobulinimo darbai. Seniūnija skirs finansinę paramą naujiems žaidimams įrengti. Pačių gyventojų inicijuota ir vykdoma veikla — puikus bendruomeniškumo pavyzdys. Maloniai dėkojame visiems prisidėjusiems!
Deja, yra ir priešingas pavyzdys. Esame informavę, kad poilsio erdvė prie elektrinės nėra perduota seniūnijai. Tai yra NŽT (Nacionalinės žemės tarnybos) nuosavybė. Buvo atvykę tos tarnybos atstovai ir įvertino vasaros pabaigoje padarytą žalą. Ji siekia 8 tūkstančius eurų. Informuota policija, vyksta tyrimas. Ar gyvensime gerai ir turtingai, jei niokosime bendrą turtą? Seniūnijos darbuotojai šįmet keletą kartų šienavo šią erdvę, ne kartą kuopė ir išvežė šiukšles. Tikimės, kad į pagalbą ateis sąmoningi ir veiklūs tryškiečiai, kad seniūnaitis Vytautas ir miestelio bendruomenės nariai pavasarį suorganizuos talkas. Gal tai motyvuos visus kartu puoselėti bendrą turtą. (Tryškių seniūnijos inf.)